september 26, 2019

Gledališče Celje bolj udobno

Gledališče Celje ima prenovljeno dvorano in oba foyerja oziroma preddverji. Prostore so v gledališču nazadnje prenavljali ob koncu druge svetovne vojne. S posodobitvami so želeli obiskovalcem zagotoviti bolj prijeten ogled predstav, saj so nemalokrat o tem slišali pritožbe.

Preddverje gledališča je zdaj bolj svetlo in prostorno. (Foto: Štajerski val)

V dvorani Gledališča Celje so uredili prezračevanje, dvignili naklon parterja in povečali razmik med vrstami. Teh je zdaj v parterju 9, dve manj kot prej, na balkonu pa je ena vrsta manj. Prostora je kljub temu dovolj, v parterju je zdaj 162, na balkonu pa 54 sedežev, skupaj torej 216. Upravnica gledališča Tina Kosi pravi, da je bila prenova neizbežna:

Namen prenove pa je bil prav obiskovalcem zagotoviti čim bolj prijeten in udoben ogled predstav, 65.000 gledalcem, ki jih letno naštejejo v svojem gledališču, dodaja Kosijeva:

Foyerja z blagajno in garderobo pa sta dobila predvsem bolj svetlo podobo, zaradi česar delujeta tudi bolj prostorna, pravi arhitekt Borut Pregelj:

Prenova je stala 801.269 evrov, denar so zagotovili celjska občina, gledališče in ministrstvo za gospodarstvo. Tako Gledališče Celje postopno dobiva novo podobo. Že pred leti so v celjskem gledališču prenovili streho, pisarne ter prostore za tehniko in zaposlene. V prihodnje želijo urediti še medetažo malega odra, fasado in ploščad pred gledališčem ter oder in tehnologijo na njem. (TMG)

Galerija slik