julij 1, 2020

Aleš Skok na čelu Cinkarne Celje

Vodenje Cinkarne Celje je z današnjim dnem prevzel Aleš Skok. Na mestu generalnega direktorja je nasledil Tomaža Benčino, ki je podjetje vodil 15 let. Tehnična direktorica ostaja Nikolaja Podgoršek Selič.

Aleš Skok je imenoval za največ leto dni. (Foto: Cinkarna Celje)

Nadzorni svet Cinkarne Celje je Aleša Skoka, dosedanjega predsednika nadzornega sveta družbe, imenoval na majski izredni seji, in sicer za začasnega predsednika uprave za največ eno leto. Skok je univerzitetni diplomirani inženir kemijske tehnologije, iz Cinkarne sporočajo, da ima dolgoletne izkušnje v kemijski industriji v mednarodnem okolju, več kot 10 let je bil član uprav delniških družb ter predsednik in član številnih nadzornih svetov. Ob prevzemu funkcije pravi, da je podjetje navkljub zahtevnim tržnim razmeram v prvi polovici leta poslovalo dobro in da je v zelo solidni finančni kondiciji. Tako pravi:

A dodaja:

Partnerji da Cinkarno cenijo kot neodvisnega proizvajalca s stabilno kakovostjo proizvodov ter hitrimi in zanesljivimi dobavami, pravi. Skok je prepričan, da bodo tako v prihodnosti za sodelovanje prepričali še kakšnega novega evropskega kupca. Tehnična direktorica v Cinkarni Celje ostaja Nikolaja Podgoršek Selič. (AD)