junij 1, 2021

Aurea v Gorici z novo podobo in podjetniško vsebino

V teh dneh bodo v Gorici pri Slivnici začeli obnavljati propadajoči znameniti objekt v središču kraja, nekdaj poznan kot Aurea. V njem bo občina Šentjur uredila podjetniški inkubator, deloval bo kot enota Podjetniškega inkubatorja Šentjur.

Ta objekt v središču Gorice pri Slivnici bo postal domovanje podjetniškega inkubatorja. (Foto: Štajerski val)

Prenova objekta Aurea in njegove okolice bo stala okoli 1,1 milijona evrov, okoli 60 odstotkov potrebnega denarja je občina Šentjur uspela pridobiti od Evropske unije. Na javnem razpisu je bilo za obnovo izbrano podjetje Halomojstri s Polzele, ki bo dela začelo v teh dneh, končalo pa predvidoma februarja prihodnje leto. Šentjurski župan Marko Diaci razlaga:

 

V podjetniškem inkubatorju lahko mlada podjetja najamejo prostore po ceni, ugodnejši od tržnih cen, dobijo pa tudi podporno okolje, kot na primer izobraževanje in pomoč pri prijavah na razpise.

Priložnost za razvoj Slivniškega jezera?
Projekt je dobrodošel tudi za sam kraj Gorica pri Slivnici, ob tem pravijo na občini. Po eni strani bo novo podobo dobil propadjoči objekt, po drugi pa prinaša možnosti za turistični razvoj. »V neposredni bližini lokacije investicije se namreč razprostira Slivniško jezero, ki je zelo atraktivno za obiskovalce. Sam turistični potencial jezera je še dokaj neizkoriščen, ravno podjetniški inkubator pa bi lahko bil pomemben člen pri oživitvi turistične ponudbe ter pri ustvarjanju novih idej za boljši izkoristek. S tem bi bili posledično doseženi tudi pozitivni učinki s turističnega vidika na gospodarski razvoj. Hkrati Občina Šentjur s tem zasleduje svoje dolgoročne cilje na področju ohranjanja poselitve podeželja, večanja kakovosti bivanja ter ustvarjanja novih priložnosti na območju celotne občine,« pravijo na občini. (AD)