junij 27, 2020

Bazeni v naših krajih vabijo na kopanje

V tednu, ko se je zaključilo šolsko leto, je precej bazenov in letnih kopališč v naših kraji sprejelo prve letošnje kopalce. Med drugim ste se že lahko osvežili v Šentjurju in Slovenski Bistrici, v Celju se namakajo že od minulega tedna, prihodnji teden se boste lahko še v Slovenskih Konjicah.

Celjsko letno kopališče vabi že od minulega tedna. (Foto: Radio Štajerski val)

Šentjurski bazen odprt dva tedna pozneje kot lani
Na zadnji šolski dan je novo sezono odprl tudi bazen v Šentjurju. Letošnjo so zaradi kislega junijskega vremena odprli kar dva tedna pozneje kot lansko. Zato lastnik Marjan Bohorč upa, da jim bo vreme julija in avgusta bolj naklonjeno. Ob tem pravi, da je potrebno tudi na zunanjih bazen upoštevati priporočila zaradi koronavirusa:

 

Cena celodnevnega kopanja na šentjurskem bazenu je za odrasle 4,5 evra, za otroke 3,5 evra. Popoldanska vstopnica za odrasle je štiri evre, za otroke pa tri evre. Bohorč dodaja, da imajo tudi posebne ugodnosti za invalide in upokojence.

Šentjurski bazen je vrata odprl na zadnji šolski dan. (Foto: arhiv Radia Štajerski val)

V Slovenski Bistrici prenovljen bazen
Z zaključkom šolskega leta je vrata odprlo prenovljeno kopališče v Slovenski Bistrici. Prenova, ki se je začela konec lanskega poletja, je stala skoraj 700 tisoč evrov. Kaj vse so obnovili, pa direktor Javnega zavoda za šport Marjan Štimec:

 

Sicer pa cene kopanja ostajajo podobne kot v minulih letih. Odrasli bodo za kopanje odšteli pet evrov, otroci do 14. leta tri evre, predšolski otroci pa se bodo kopali brezplačno. Na voljo bo tudi nočno kopanje, to bo stalo pet evrov.

Prenovljen slovenjebistriški bazen. (Foto: FB Mestno kopališče Slovenska Bistrica, Plav Boj)

Zaščitni ukrepi tudi na celjskem bazenu
Odprtje celjskega mestnega kopališča je prinesel prvi toplejši konec tedna sredi junija. Cen vstopnic niso višali, bo pa pri obisku in kopanju treba upoštevati določene, že dobro poznane, zaščitne ukrepe. Maja Voglar iz ZPO Celje:

V juniju lahko celjski bazen obiščete med 1. in 19. uro, v juliju in avgustu pa bo odprt od 9. do 20. ure. Pripravljajo tudi zanimivo dogajanje, o tem si lahko več preberete TUKAJ.

Odrasli boste za celodnevno vstopnico za kopanje na celjskem bazenu med tednom odšteli 5 evrov, čez vikend pa 6 evrov. Cena celodnevne vstopnice za otroke med tednom znaša 3,5 evra, med vikendom pa 4 evre. (Foto: Radio Štajerski val)

Konjičani se veselijo, po več letih spet odprt konjiški bazen
Po treh poletjih, ko se Konjičani niso mogli ohladiti v občinskem bazenu, bo letos drugače. Težko pričakovana obnova kopališča v Slovenskih Konjicah je končana. Spomnimo, da so ga zaradi dotrajanosti, ki je predstavljala nevarnost za kopalce, zaprli leta 2017, rušiti so ga začeli leta 2018, lani so se začela obsežnejša dela. Prenovljeno kopališče je zdaj pripravljeno, da sprejme prve kopalce. Direktorica konjiške občinske uprave Breda Obrez Preskar je v začetku junija za naš radio povedala:

Konjiški bazen naj bi svoja vrata odprl prihodnji teden. Dan odprtja bodo še sporočili. (NS, TMG)