april 10, 2020

Boštjan Jager: za zaprtje trgovin ob nedeljah

Koronavirus je močno spremenil naše nakupovalne navade. Kot ugotavljajo v trgovinah Jager, gremo po nakupih redkeje, a z dolgim seznamom živil, vse več kupujemo preko spleta. V Jagru podpirajo zamisel o zaprtju trgovin ob nedeljah, a bodo sledili potrebam potrošnika in trga.

V trgovinah Jager opažajo izjemen porast nakupov preko spleta, kljub temu pa njihove poslovalnice ne samevajo. Na fotografiji je eden od najnovejših centrov, v Šentjurju.

V trgovini smo manj časa, nakupimo več
Koronavirus je spremenil doslej ustaljeni način nakupovanja. Če smo prej vsak dan hodili v trgovino po sveža živila, so se po izbruhu epidemije močno spremenile naše nakupovalne navade. Po nakupih gremo redkeje in z dolgim seznamom živil, v trgovinah smo manj časa, naši nakupi pa so večji, ugotavlja direktor mreže trgovin Jager Boštjan Jager.

Spletna prodaja izjemno narasla
V času koronakrize so trgovine Jager preko spletnega naročila uvedle tudi dostavo živil na dom, za katero se odloča vedno več kupcev. "Dostave na dom se poslužujejo predvsem starejši. Sicer pa ljudje pri nakupu živil še vedno raje gredo fizično v trgovino, kjer si lahko izdelek pogledajo, ga izberejo in tudi kupijo," opaža Jager. Dodaja, da je spletna prodaja v tem času izjemno narasla, a hkrati ocenjuje, da klasične trgovine ne bo izpodrinila, saj smo ljudje še vedno bitja, ki želimo čutiti in videti. 

 Na področju spoštovanja vladnih zaščitnih ukrepov smo se izkazali kot celotna družba, je prepičan Boštjan Jager. (Foto: Jagros d.o.o.)

Kupci smo strpni, upoštevamo ukrepe
V Trgovinah Jager so za zajezitev širjenja virusa sprejeli številne zaščitne ukrepe in kot z zadovoljstvom ugotavlja Jager smo se pri spoštovanju ukrepov kot celotna družba zelo dobro izkazali. "Ko je bila razglašena epidemija, smo se poskušali maksimalno prilagoditi in storiti vse, kar je v naši moči, da zavarujemo naše zaposlene, da bi bili čim manj izpostavljeni okužbam ter da zavarujemo naše kupce kakor je v danih razmerah pač najbolj možno,« razlaga Jager in ob tem ocenjuje, da so dobro delali, saj v njihovih trgovinah ni bilo težav z okužbami.

Po veliki noči odprtje gradbenih trgovin?
V mreži trgovin Jager medtem nestrpno čakajo na sprostitev poostrenih ukrepov, ki jih je v upanju na postopen upad okužb v teh dneh nakazala vlada. Trenutno je namreč prodaja omejena le na živilske in agrotehnične izdelke ter semena, prepovedana pa je prodaja tekstilnega in gradbeno-tehničnega programa, za katerega je v spomladanskem času še posebej veliko zanimanja, pojasnjuje Boštjan Jager.

Načeloma za zaprtje trgovin ob nedeljah
V času koronavirusa, ko smo se potrošniki navadili na redkejše obiske trgovin, se v javnosti znova pojavljajo pobude, da bi bile ob nedeljah trgovine zaprte. Jager kot eden večjih trgovcev v Sloveniji zamisel podpira, saj meni, da si zaposleni ob nedeljah zaslužijo dan za počitek in družino, a ob tem pravi, da bodo tudi v prihodnje sledili željam potrošnikov in razmeram na trgu:

Jager sicer upa, da bomo čimprej zajezili širjenje virusa in prebrodili ovire, ki jih je pred nas postavila epidemija novega koronavirusa ter se vrnili k ustaljenemu načinu življenja in poslovanja. (SP)