marec 26, 2020

Celjsko podjetje z izdelavo zaščitnih mask na pomoč državi

Podjetje Prevent & Deloza, s sedežem v Celju, ki se ukvarja s proizvodnjo osebne varovalne opreme, so se v zadnjih dneh usmerili izključno v izdelavo zaščitnih mask za državne potrebe, najprej v zdravstvu. Vso ostalo proizvodnjo so postavili na stranski tir.

Podjetje Prevent & Deloza je eno vodilnih slovenskih podjetij na področju izdelave osebne varovalne opreme. (Foto: Prevent & Deloza)

Pralne maske, ki ščitijo pred virusi in bakterijami
Podjetje Prevent & Deloza, ki ima svojo proizvodnjo zaščitne opreme v Murski Soboti, se je odzvalo na poziv države, naj domača tekstilna industrija pomaga najti in ponuditi rešitve za kritično pomanjkanje zaščitnih mask in oblačil, ki so potrebna za boj proti novemu koronavirusu. Direktor Boštjan Marolt je za naš radio povedal:



In kakšne so značilnosti zaščitne maske?



Proizvodnjo so začeli pred tednom dni, maske dobavljajo dnevno.



V naslednjih tednih do pol milijona mask

Za pomoč pri krepitvi proizvodnje mask so poprosili tudi druga slovenska tekstilna podjetja, pravi Marolt:



V prihodnjih tednih nameravajo izdelati okoli pol milijona zaščitnih mask, si pa, kot pravi Marolt želijo, da bi jih čim manj in da bi se epidemija koronavirusa čim prej končala. Maske so sicer trenutno na voljo le za državne potrebe, večinoma v zdravstvu, naj bi bile pa kmalu na voljo tudi v trgovinah. (NS)

TUDI MASKA IZ BLAGA JE BOLJŠA KOT NIKAKRŠNA ZAŠČITA
POMAGAJTE NAM PREPREČEVATI SMRTI ZARADI KORONAVIRUSNE BOLEZNI