avgust 31, 2021

Celjsko sejmišče bo zaživelo – prihaja 53. MOS

Čez dobra dva tedna bo po letu in pol celjsko sejmišče znova zaživelo na 53. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, ki so ga morali lani zaradi slabe epidemiološke situacije odpovedati. Sejem bo v manjšem obsegu, a kot obljubljajo organizatorji, nič manj pester.

Na celjskem sejmišču bo po letu in pol znova pravo sejemsko vzdušje. (Foto: Radio Štajerski val)

V družbi Celjski sejem se po napornem letu in pol, ko je bila sejemska dejavnost prepovedana, pospešeno pripravljajo na največji sejemski dogodek v svojem portfelju. O razstavljavci izvršni direktor Robert Otorepec:

Sejem MOS bo tudi tokrat razdeljen na 5 področij, pri organizaciji pa bodo upoštevali tudi vse veljavne ukrepe za zamejevanje širjenja koronavirusa, omogočili bodo tudi brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi:

Država partnerica sejma MOS je tokrat Madžarska. Kako se bo predstavljala, razlaga madžarski veleposlanik v Sloveniji Andor F. David:

Del svojih dejavnosti bo, kot že nekaj let, na sejem v času MOS-a preselilo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Državni sekretar Andrej Čuš razlaga:

Že od začetkov Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti na njem sodeluje tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Predsednik Branko Meh napoveduje:




Podrobnejše informacije o letošnjem sejmu MOS so predstavili na današnji dopoldanski novinarski konferenci.

Mednarodni sejem obrti in podjetnosti bo v Celju med 15. in 19. septembrom. Podrobnejši program najdete TUKAJ. (NS)