oktober 20, 2021

Direktorica celjske knjižnice odslej v Janševem kabinetu

Z današnjim dnem funkcijo državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade nastopa Polona Rifelj, dosedanja direktorica Osrednje knjižnice Celje. Povprašali smo jo, kakšen izziv jo čaka in katerim področjem se bo posvetila.

Polona Rifelj z današnjim dnem nastopa funkcijo državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade. (Foto: Osrednja knjižnica Celje)

Osrednja knjižnica Celje bo dobila novo vodstvo. Direktorica Polona Rifelj namreč odhaja na novo delovno mesto – vlada jo je prejšnji teden imenovala za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade. Funkcijo nastopa z današnjim dnem. Rifljeva je bila na čelu celjske knjižnice od leta 2013. V kakšni kondiciji jo zapušča? Za naš radio je dejala: 

Rifljeva je bila, preden je postala direktorica celjske knjižnice, zaposlena na kmetijskem ministrstvu in na Mestni občini Celje. Kot je ob imenovanju navedla vlada, je tudi predsednica Konjeniške zveze Slovenije, članica odbora za pravne zadeve Olimpijskega komiteja Slovenije in članica strokovnega Sveta Republike Slovenije za šport. O izzivu, ki ga prinaša funkcija državne sekretarke, pravi:

In za katera področja bo zadolžena?

Rifljev se bo pridružila ekipi že dosedanjih osmih državnih sekretarjev v kabinetu predsednika vlade. Iz naših krajev sta državna sekretarja tudi Šentjurčanka Jelka Godec in Šmarčan Vinko Gorenak. (NS)