oktober 5, 2018

Dravsko-pomurska gazela v Slovensko Bistrico

Družba Dnevnik je sinoči razglasila dravsko-pomursko gazelo. Med tremi finalistkami je komisija za najhitreje rastoče podjetje v regiji izbrala družbo Stampal SB iz Slovenske Bistrice. Še s petimi regijskimi gazelami se bo 24. oktobra potegovala za slovensko gazelo leta.

Dravsko-pomursko gazelo leta so razglasili včeraj v Murski Soboti. Urh Knuplež (na sredini) iz Stampala SB bo tudi na finalni slovesnosti konec meseca. (Foto: Jaka Gasar)

V petih letih več kot podvojitev prodaje
Podjetje Stampal SB, ki ga je leta 1999 skupaj z italijanskim partnerjem ustanovil Impol, je med vodilnimi v Evropi na področju vročega utopnega kovanja aluminijevih zlitin. »Na leto izdelajo okoli dva milijona različnih odkovkov za potrebe avtomobilske, motociklistične, kolesarske ter druge industrije. V petih letih so prodajo več kot podvojili: kolektiv 59 zaposlenih je v letu 2017 dosegel prodajne prihodke v višini skoraj 14 milijonov evrov. Skoraj 90 odstotkov prihodkov izvira iz mednarodnega poslovanja. Pri tem ustvarjajo nadpovprečno dodano vrednost, v letu 2017 je znašala 57.133 evrov na zaposlenega,« so zapisali v obrazložitvi in dodali: »Moč podjetja je v človeškem kapitalu: neprestanem učenju in sposobnosti sodelovanja. Tesna povezanost poslovanja, dobavljanje kakovostne litine in prenos znanj zagotavljajo podjetju Stampal SB izredno hitro pot od ideje do izdelka pri kupcu – v manj kot 12 tednih. Zaradi hitrosti dobave in kakovosti kovanih izdelkov na trgu dosegajo nadpovprečne svetovne cene«. V slovenjebistriški družbi so si naziv dravsko-pomurska gazela prislužili tudi s skrbjo za okolje.

V vseslovenski izbor
Poleg Stampala, ki ga vodi direktor Urh Knuplež, sta bili med nominiranci še podjetji Bijol iz Vuzenice in Paradajz iz Turnišča. Stampal se bo še s petimi regijskimi gazelami konec meseca potegoval za naziv naj slovenske gazele. V finalu bo tudi zreški GKN Driveline, savinjsko-zasavska gazela leta, ki so jo razglasili pred tednom dni. O njej več preberite TUKAJ. (AD)