maj 17, 2021

Druga jutranja kava z naj podjetnima dijakoma

Dijaka Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje Jakob Sadar in Filip Drofenik sta izdelala polirno pasto iz roževinastih delov goveda. Z njo sta zmagala na tekmovanju programa Moje podjetje, zdaj bosta sodelovala še na virtualnem evropskem podjetniškem tekmovanju v Litvi.

Jakob in Filip sta zmagala v konkurenci 63 dijaških podjetij in več kot 300 dijakov. (Foto: Štajerski val)

Inovacija Laščana Jakoba Sadarja in Slatinčana Filipa Drofenika je izjemna zato, ker je predelava roževine nekajkrat cenejša od predelave diamantov. Tako je odlična alternativa obstoječi konkurenci na trgu. Na nacionalnem tekmovanju programa Moje podjetje 2021 jima je polirna pasta, ki sta jo izdelala pod okriljem dijaškega podjetja OPS d. d., prinesla zmago in uvrstitev na evropsko tekmovanje. 

Od kod ideja, kako sta jo razvijala, kaj ju čaka na evropskem tekmovanju in kakšna je prihodnost paste? O tem in o nadaljnjih podjetniških načrtih sta dijaka s Katjo Žolgar spregovorila ob današnji drugi jutranji kavi. Prisluhnite jim v spodnjem posnetku.