april 5, 2018

Država v prenovo ceste Šentjur-Bistrica ob Sotli

V Obsotelju in na Kozjanskem se bomo lahko letos popeljali po lepših in varnejših cestah. Država bo med drugim preplastila dobre tri kilometre regionalne ceste med Šentvidom in Šmarjem pri Jelšah ter pet kilometrov ceste med Golobinjekom in Bistrico ob Sotli.

Zastoje med Šentvidom in Halerjevim hribom lahko pričakujemo vse do konca maja. (Foto: Štajerski val)

Med Šentvidom in Halerjevim hribom do konca maja
Država je letos za obnovo državnih cest namenila okoli 200 milijonov evrov, kar je bistveno več kot v minulih letih. Kar nekaj cest bo prenovila tudi v Obsotelju in Kozjanskem. Gradbeni stroji tako že nekaj časa brnijo na regionalni cesti Šentjur–Mestinje, med Šentvidom in Halerjevim hribom, kjer bo celjski VOC preplastil dobra dva kilometra ceste, uredil odvodnjavanje, obnovil in postavil dodatne varnostne ograje. Dela bodo končana do konca maja, stala bodo dober milijon evrov. Kot so sporočili iz Direkcije za infrastrukturo, se bodo zatem lotili še preplastitve dober kilometer dolgega odseka med Halerjevim hribom in Šmarjem pri Jelšah, za katerega so zagotovili dodatnih 350 tisočakov.

Proti Bistrici ob Sotli v drugi polovici leta
Država pa bo več kilometrov dotrajanih in luknjastih cest prenovila tudi na južnem Kozjanskem. »V načrtu je obnova vozišča po relativno hitrem postopku hladne reciklaže na regionalni cesti Golobinjek-Bistrica ob Sotli v dolžini petih kilometrov. Ocenjena vrednost del je 2 milijona 150 tisoč evrov,« je ob nedavnem obisku Podčetrtka napovedal direktor Direkcije za infrastrukturo Damir Topolko. Kdaj bodo začeli prenovo, na direkciji še ne morejo natančno napovedati, bodo pa naložbo uresničili v drugi polovici leta. Država bo do konca maja dokončala tudi preplastitev dela ceste v Sveti Emi, kjer bo hkrati zgradila nov, dober kilometer dolg hodnik za pešce. Z naštetimi posodobitvami bo Kozjansko in Obsotelje bolje povezano z dostopom do avtoceste v Dramljah. (SP)

Galerija slik