november 12, 2022

Državni milijoni za atrakcije na Rogli

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je v Zrečah s podjetjem Unitur podpisal pogodbo o sofinanciranju prve faze projekta obnove Mašinžage.

Država bo iz razpisa primaknila okoli 8 milijonov evrov. (Foto: Štajerski val)

Gospodarsko ministrstvo bo Uniturju iz naslova javnega razpisa za vlaganja v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma za krepitev njegove odpornosti prispevalo osem milijonov evrov. Minister Han je ob tem dejal:

Minister je izrazil tudi navdušenje nad prijavo:

Minister je prav tako izpostavil, da ima projekt že pridobljeno gradbeno dovoljenje, kar pa težave povzroča nekaterim drugim prijavljenim projektom: 

Izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak je dejala, da so v podjetju veseli podpore gospodarskega ministra, saj s tem lahko krepijo doživljajsko ponudbo tako poleti kot pozimi. Ob tem dodaja:

Osrednji del projekta Mašinžaga 1 bo nova sedežnica, dodaja Soršakova:

Nova šestsedežnica bo obratovala tudi poleti, ko bo na voljo predvsem pohodnikom in kolesarjem. Barbara Soršak pa našteva še nekaj drugih novosti, ki bodo v Parku Mašinžaga obogatile turistično ponudbo na Rogli:

Glavnino del bodo izvedli v naslednjem letu, trenutno pridobivajo ponudbe izvajalcev. Pričakuje se, da bo dobrih 11 milijonov evrov vredna investicija končana do druge polovice novembra prihodnje leto. (ViP)

Povezani prispevki: 
VEČ NOVOSTI NA ROGLI - TUDI LETEČI TOBOGAN 

Galerija slik