april 2, 2019

Franc Jager vodenje trgovin predaja sinovom

Franc Jager, ustanovitelj in solastnik mreže trgovin Jager, se po treh desetletjih umika z direktorskega stolčka. Vodenje družbe, ki je postala ena najpomembnejših na slovenskem trgu, prevzemajo njegovi sinovi. Franc in Marija Jager ostajata v podjetju kot svetovalca.

Trgovine Franca Jagra se uvrščajo med hitro rastoča slovenska podjetja - gazele. Jagra smo gostili tudi v enem od naših nedeljskih srečanj.

Na direktorskih stolčkih trije bratje
Potem ko je v začetku marca odjeknila vest o menjavi na vrhu celjskega trgovskega podjetja Tuš, kjer je Mirka Tuša nasledil njegov sin Andraž Tuš, se menjava generacij obeta tudi v podjetju Jagros iz Mestinja. Ustanovitelj in dolgoletni direktor Franc Jager namreč zapušča podjetje, saj odhaja v pokoj. "V letošnjem letu zaključujemo procese generacijskega prehoda, s čimer oče in mati ostajata v podjetju kot svetovalca, trije bratje pa tudi formalno prevzemamo funkcije direktorjev," je za naš radio potrdil eden od naslednikov in solastnikov podjetja Boštjan Jager, ki je skupaj z bratoma del podjetja na različnih funkcijah že več let. Po njegovih besedah v samem delovanju podjetja po menjavi vodstva ne bo bistvenih sprememb.

Rekordnih 130 milijonov prihodkov
Štajerski trgovec s svojo mrežo trgovin sicer trenutno zaposluje okoli 800 delavcev, leto 2018 je zaključil z rekordnimi 130 milijoni evrov prihodkov in 7,5 % rastjo poslovanja, kar ga že vrsto let uvršča med hitro rastoča slovenska podjetja. Kot zanimivost, Revija Manager je družino Jager na zadnjem seznamu najbogatejših Slovencev uvrstila na 17. mesto. Njihovo premoženje je ocenjeno na 70,7 milijona evrov. Franca Jagra smo na Štajerskem valu lani poleti gostili v našem nedeljskem srečanju, pogovoru prisluhnite TUKAJ. (SP)