december 7, 2020

Gostilna Smogavc: upajo, da ne ostanejo brez zimske sezone

Poletna sezona je bila dobra, a gostišče Smogavc z Gorenja pri Zrečah, je močno odvisna tudi od zimske, smučarske sezone. Zato Katarina Fijavž upa, da se situacija čim prej umiri. Vse pa poziva, naj darila ob božičnih praznikih letos izberejo pri lokalnih pridelovalcih, rokodelcih, obrtnikih.

Zimska sezona je poleg poletne za gostilno Smogavc najbolj pomembna. (Foto: FB Gostišče Smogavc)

Gostilna Smogavc že več kot 30 let deluje na Gorenju pri Zrečah. Navadno jih največ gostov obišče poleti in pozimi. In če so v poletnih mesecih ob bolj sproščenih ukrepih zabeležili še celo nekoliko boljšo sezono kot lani, tako v gostinskem kot v namestitvenem delu, pa je zdaj precej drugače. Že pred več kot mesecem dni so zaradi slabšanja epidemiološke slike gostinski obrati morali zapreti svoja vrata. Dostave in prevzemi hrane pri njih ne pridejo v poštev, pravi Katarina Fijavž:

Po uspešnem poletju, tudi zaradi turističnih bonov, so imeli zapolnjene tudi decembrske termine. December je pri njih namreč zelo pomemben mesec, saj sovpada z začetkom smučarske sezone. A letos je seveda drugače.

Še vedno upajo, da december ni povsem izgubljen:

Pomoč pogosto prepozna
Upa, da bo nadaljevanje zimske sezone čim bolj mirno. Ob tem jo veseli podaljšanje turističnih bonov. O pomoči države pa razmišlja:

Podprite lokalne kmete, rokodelce ...
Sicer pa verjame, da lahko vsak s svojimi odločitvami vsaj malo pomaga podjetnikom, kmetom in obrtnikom, ki so se znašli v težki situaciji. Zato Fijavževa poziva:

Marsikdo svoje pridelke, izdelke dostavlja tudi na dom, še dodaja. (TMG)