avgust 20, 2019

Hiša vin Emino je iz dneva v dan večja

Vodenje Kmetijske zadruge Šmarje je julija prevzel Boštjan Hostnik. Že takoj je bil soočen z velikim izzivom, saj zadruga v Imenem širi Hišo vin Emino. Dela so, kot pravi, po načrtih, končana bodo predvidoma oktobra.

Hiša vin Emino v Imenem bo po novem precej večja, kot je sedaj. (Foto: KZ Šmarje)

Boštjan Hostnik je na direktorskem stolu Kmetijske zadruge Šmarje, ki odkupuje mleko, govedo in grozdje od kmetovalcev s celotnega Obsotelja in Kozjanskega, nasledil Vinka Buta, ki je, kot lahko preberete TUKAJ, postal direktor Mlekarne Celeia. Hostnik je bil že pred tem zaposlen v zadrugi, zato mu je bilo področje že dobro poznano, po dobrem mesecu in pol na direktorski funkciji pa pravi:

Lansko leto je zadruga ustvarila nekaj več kot 18 milijonov evrov prometa oz. 700 tisoč evrov več kot v letu 2017. Prav tako se je občutno povečal dobiček, ki je v letu 2018 znašal skoraj 200 tisoč evrov. Ob tem so v Hiši vin Emino zabeležili rekorden odkup grozdja. Pa letos? So prve napovedi že mogoče?

Hiša vin Emino je lani prodala dobrih 200 tisoč litrov vina, njegovo kakovost potrjujejo tako domača kot mednarodna priznanja. V prihodnje bo lahko delo še kakovostnejše, saj klet širijo. Hostnik ob tem pravi:

Po napovedih bodo gradnjo - del naložbe financira kmetijsko ministrstvo - končali v sredini oktobra. (AD)