februar 26, 2018

Impolove štipendije za bodoče metalurge

Impol za usposobljen kader skrbi tudi s podeljevanjem štipendij. Potrebujejo predvsem metalurge. Podobno kot lani in predlani, jih bo tudi letošnjo jesen podelil 15. Razpis je že objavil, prijave sprejema do 1. avgusta, rezultati razpisa bodo znani v začetku septembra.

V slovenjebistriškem Impolu se zavedajo, da je za razvoj podjetja potreben kakovosten kader. Zagotavljajo si ga tudi s podeljevanjem štipendij. (Foto: Impol, d.d.)

Štipendije, strokovno mentorstvo, počitniško delo
Spomnimo, da je bil prav slovenjebistriški Impol pobudnik, da je Srednja šola Slovenska Bistrica ob pomoči države predlani znova uvedla štiriletni program metalurški tehnik. Impol je eden večjih slovenskih izvoznikov, ki tovrsten kader potrebuje za uspešen razvoj podjetja, pri čemer ne skriva ambicioznih načrtov. Zanimanje med mladimi za metalurški poklic je precejšnje. Tisti, ki se bodo jeseni vpisali v metalurški program slovenjebistriške srednje šole, se bodo lahko potegovali za štipendijo. Tudi letos jih bo Impol podelil petnajst. Rapis najdete TUKAJ. Sicer pa bodočim metalurgom ne pomaga le s štipendijami. Ob redni šolski praksi jim zagotavlja še dodatno nabiranje delovnih izkušenj pod strokovnim vodstvom njihovih mentorjev. Dijaki lahko teoretično znanje tako še dodatno preskušajo v delovnem procesu. Če želijo, lahko v podjetju opravljajo tudi počitniško delo. To pa še ni vse. Impol jim prav tako omogoča svetovanje glede osebnega in strokovnega razvoja ter pomoč pri pripravi seminarskih nalog. Večini dijakom metalurgije bodo po končanem šolanju lahko zagotovili tudi zaposlitev. (BF)