november 9, 2022

Ivan Cajzek nominiran za podjetnika leta

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo decembra podelila naziva obrtnik leta 2022 in podjetnik leta 2022. Med štirimi nominiranci za podjetnika leta je tudi Ivan Cajzek iz Rogaške Slatine.

Podjetje Gic gradnje, ki ga je Ivan Cajzek ustanovil pred 32 leti, je danes eno največjih gradbenih podjetij v državi. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Ivan Cajzek je lastnik in direktor podjetja Gic Gradnje s Svetega Florijana pri Rogaški Slatini. V 32 letih je podjetje uresničilo več kot tisoč projektov, med njimi so tudi izjemno veliki, v zadnjem obdobju je bilo največ pozornosti namenjene njihovi gradnji novega potniškega terminala na brniškem letališču. Veliko gradijo tudi v naših krajih.

»Konkurenčno prednost podjetja GIC GRADNJE predstavljajo fleksibilnost in prilagodljivost zahtevam kupcev in naročnikov, lastni viri in visoko usposobljeni lastni kadri. Timsko delo in prenos znanja na sodelavce sta namreč poleg skrbnega pristopa, kakovostne izvedbe in dolgoletnih izkušenj osnova za uspešno realizacijo najzahtevnejših projektov. Ivan Cajzek je strast do gradbeništva uspešno razširil tudi na družinske člane. Skupaj se zavzemajo za uspešno delovanje podjetja. Vse od ustanovitve v podjetjih posebno pozornost posvečajo sodelavcem, inovativnosti, ekologiji in okolju ter na ta način »ustvarjajo novo gradbeno kulturo.« So eno redkih podjetij z več ISO standardi s področja kakovosti poslovanja, varovanja okolja ter varstva in zdravja pri delu, vzdržujejo pa tudi druge certifikate doseganja kakovosti proizvodnje in poslovanja,« v predstavitvi nominacije za podjetnika leta 2022 piše Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Na Štajerskem valu smo Ivana Cajzeka na daljšem intervjuju gostili leta 2019, prisluhnete mu lahko TUKAJ.

Poleg Cajzeka so med nominiranci za podjetnika leta še Marko Flemc iz podjetja Plan-net Solar iz Preserij, Miha Lavtar iz škofjeloškega Optiweba in Alojz Selišnik iz podjetja Melu iz Luč ob Savinji. Za obrtnika leta 2022 pa so nominirani Leon Krajnc in Andrej Rožmanc iz Logatca ter Vinko Petkovšek iz Iga. Podrobnejše obrazložitve najdete TUKAJ. Zmagovalca v obeh kategorijah bodo razglasili in nagradili 8. decembra na Brdu pri Kranju. (AD)