januar 14, 2022

Je država spregledala mala smučišča?

Danes bodo svoje pomisleke in predloge ministrstvu za gospodarstvo podali predstavniki žičničarjev. Pravijo, da so veseli razpisa države za pomoč pri vlaganjih v žičniške naprave. A opozarjajo, da so izvisela manjša smučišča.

Po več letih pozivov žičničarjev, naj država pomaga z vlaganji v vzdrževanje in obnovo žičniških naprav, je ta zdaj pripravila razpis za podporo razvoja smučišč. A razpis je namenjen le večjim smučiščem. Direktor Rekreacijsko turističnega smučarskega centra Jakec Trije kralji Aleš Juhart ga komentira tako:

Ob objavi razpisa v Združenju slovenskih žičničarjev poudarjajo, da je za rok za prijavo prekratek, pa tudi, da je minimalna vrednost naložb previsoka, tako pa izvisijo manjša smučišča. S tem se strinja tudi Juhart, ki pravi:

Dodaja, da se nove žičniške naprave v Sloveniji takorekoč ne gradijo več, saj je premalo spodbud za tovrstne naložbe. Sploh manjši smučarski centri ob vse milejših zimah vse težje sami zberejo dovolj denarja za takšne investicije. Prvi razpis po dolgem času pa jih je spregledal.

Predstavniki žičničarjev se bodo danes sicer sestali s predstavniki gospodarskega ministrstva. A Juhart bistvenih sprememb razpisa ne pričakuje:

(TMG)