oktober 24, 2021

Jesenske počitnice v zdraviliščih in termah

Jesenske šolske počitnice so tu. Že tradicionalno je ob tem zelo dobra zasedenost slovenskih naravnih zdravilišč. Kaj kažejo podatki v zdraviliščih in termah v naših krajih?

Počitnice v termah so še kako zabavne, ne le kopanje, za počitnikarje se obeta še veliko ostale zabave. (Foto: Thermana Laško)

V Termah Dobrna bodo kapacitete v času krompirjevih počitnic zelo dobro zasedene. »Med gosti niso le družine, ampak tudi pari in seniorji, tako bomo program animacijskih aktivnosti pripravili tako, da bodo vsi gostje našli kaj primernega zase,« sporočajo. Dodajajo, da po nacionalnosti prevladujejo slovenski gostje, a da se vandarle vračajo tudi tujci, predvsem iz bližnjih držav.

V Thermani Laško napovedujejo polno zasedenost, pretežno z domačimi gosti. »Slednje nameravamo očarati s pregovorno laško gostoljubnostjo, visokim nivojem storitve in pestro, otrokom na kožo pisano animacijo,« pravijo.

Proste postelje v prihodnjih dneh ne boste našli v Termah Olimia v Podčetrtku. »Tako hotelske kot apartmajske kapacitete so v času krompirjevih počitnic polno zasedene, pri čemer v 90 % prevladujejo domači gosti,« navajajo. Dodajajo, da so med počitnicami pripravili bogat animacijski program, ki med drugim vključuje lov na olimsko čarovnico, nočni pohod z baklami, opazovanje zvezdnega neba s teleskopom ter vožnjo s cestnim vlakcem v Olimje.

Terme Zreče bodo v času jesenskih počitnic zasedene 99 %. Tudi pri njih bodo prevladovali Slovenci, v povprečju bodo tam prespali 4 noči. »Za jesenske počitnice na Rogli in v Termah Zreče smo pripravili počitniški program animacije tako za otroke kot tudi za odrasle. Program je namenjen predvsem sprehodom v bližnjo in daljno, jesenskim športnim in animacijskim igram, ogledom lokalnih znamenitosti … Obenem vključuje še otroške ustvarjalnice in kreativne delavnice ter seveda "čarovniške" dogodivščine,« so sporočili iz Zreč. (AD)