junij 15, 2021

Kaj prinaša 53. MOS v Celju?

Po letu dni premora zaradi pandemije se na Celjsko sejmišče sredi septembra vrača eden največjih sejemskih dogodkov v regiji, Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Letošnja, 53. izvedba bo po velikosti in številu razstavljavcev nekoliko okrnjena, a prinaša vsebinsko nadgradnjo.

53. MOS bo na Celjskem sejmišču med 15. in 19. septembrom. (Foto: Radio Štajerski val)

V družbi Celjski sejem so to dopoldne predstavili podrobnosti letošnjega, 53. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti, ki so ga morali lani zaradi pandemije odpovedati, letos pa bo med 15. in 19. septembrom. Tudi tokrat bo razdeljen na 5 sklopov.: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Njihov osnovni koncept ostaja enak, rdeča nit sejma pa bo zagotavljanje zelenega, digitalnega in odpornega gospodarstva. O številu razstavljavcev izvršni direktor Robert Otorepec pravi:

Organizatorji pravijo, da bodo glede na trenutno veljavne omejitve in ukrepe na Celjskem sejmišču na dan lahko gostili 4000 obiskovalcev, obisk bodo razdelili na dopoldanski in popoldanski termin. Obiskovalci se bodo morali za termin obiska odločiti vnaprej in kupiti vstopnice.


Podrobnosti 53. sejma MOS so predstavili na dopoldanski novinarski konferenci.

Tudi tokrat se bo na sejmu MOS predstavljalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki del svojih aktivnosti ta čas prestavi na sejmišče. Državna sekretarka na MGRT Ajda Cuderman med drugim razlaga:

Del svoje dejavnosti bo na Celjsko sejmišče med 15. in 19. septembrom preselila tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ki pri soorganizaciji sejma sodeluje od začetkov. Predsednik zbornice Branko Meh:

Država partnerica je letos Madžarska. Kako se bo predstavljala je na novinarski konferenci predstavil veleposlanik Madžarske v Sloveniji Andor F. David:

Še več o letošnjem sejmu MOS najdete TUKAJ. (NS)