april 27, 2022

Kakšni bodo prvomajski prazniki v termah?

Z današnjim 27. aprilom, državnim praznikom in dneva prostim dnem, se začenjajo prvomajski prazniki. Marsikdo bo čas do 2. maja izkoristil tudi za oddih v katerem od zdravilišč oziroma term.

Zdravilišča so v pričakovanju dobro zasedenih prvomajskih počitnic. (Foto: Štajerski val)

Kot kažejo podatki Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, katere del so tudi Thermana Laško, Terme Olimia, Medical center Rogaška, Terme Dobrna in Terme Zreče, bo zasedenost med prvomajskimi prazniki od 70- do 90-odstotna.

Po besedah direktorja skupnosti Iztoka Altbauerja v večini zdravilišč še vedno pričakujejo nekoliko več domačih kot tujih gostov. V povprečju bodo slovenski turisti predstavljali od 60 do 70 odstotkov vseh gostov. Je pa spodbudno, da se po skoraj dveh letih v večji meri vračajo tuji gostje, pravi Altbauer in razlaga:

Pa si tudi v prihodnjih mesecih obetajo vračanje gostov iz tujine?

In takšni so po njegovih besedah obeti tudi za letošnje poletje. A kot pravi Altbauer, je težko zanesljivo napovedati, kaj lahko v zdraviliščih pričakujejo od poletja. Zakaj?

Odločanje zadnji hip sicer ni posledica koronačasa, ga je pa ta čas še povečal, pravi Altbauer:

Sicer pa si po Altbauerjevih besedah tudi med prvomajskimi prazniki zdravilišča lahko obetajo tudi enodnevne goste. Predvsem pa jih več pričakujejo od 15. maja, ko je vreme navadno že bolj naklonjeno kopanju v zunanjih bazenih. (TMG)