februar 20, 2020

Kljub mili zimi smuka na Treh kraljih

Kljub pomladnim temperaturam v dolini smučišče Trije kralji obratuje. Obetajo si približno toliko smučarskih dni kot lani. Dobro zaseden je tudi hotel Jakec. Med počitnicami pa bodo za ljubitelje smučanja iz doline organizirali avtobusni prevoz.

Na Treh kraljih obratujejo vse proge. (Foto: RTC Jakec Trije kralji)

Na smučišču Trije kralji se lahko smučarji spustijo po vseh treh progah. Kljub mili zimi so uspeli pripraviti dovolj umetnega snega, pravi direktor Rekreacijsko-turističnega centra Trije kralji Aleš Juhart:

Do zdaj so zabeležili že okoli 70 smučarskih dni, Juhart ocenjuje, da se jih bo do konca sezone nabralo od 90 do 100, kot v preteklih letih. Ob tem pa dodaja:

Sicer je ob koncih tedna na njihovem smučišču okoli 300 smučarjev dnevno, med tednom pa jih dnevno preštejejo od 50 do 100. Število smučarjev še nekoliko zvišajo hotelski gostje. Med njimi močno prevladujejo gostje iz Slovenije, sledijo jim turisti s Hrvaške in Madžarske ter Srbije.

Med počitnicami smučarski avtobus
Prenočitvene kapacitete v hotelu Jakec so večinoma povsem zasedene, pravi Aleš Jugart, dobro zasedenost hotela napoveduje tudi med zimskimi počitnicami, ki bodo na vzhodu države prihodnji teden. Od 24. do 28. februarja bodo za smučarje organizirali tudi brezplačni avtobusni prevoz iz Slovenske Bistrice do smučišča na Treh kraljih.

(TMG)