september 17, 2021

Komu sejemska priznanja?

Na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju so včeraj podelili sejemska priznanja – podjetjem, organizacijam in drugim institucijam, ki so se pokazali v svoji odličnosti. Kdo so prejemniki priznanj, ki jih podeljujejo Celjski sejem, Mestna občina Celje in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije?

MOS-ovi zlati nagrajenci. (Foto: Celjski sejem)

»Letos je sejemska priznanja prejela pestra paleta različnih nagrajencev, ki so s svojo dejavnostjo tako ali drugače, na lokalnem in nacionalnem nivoju, prispevali k slovenski gospodarski dejavnosti, ki je bila med epidemijo covida-19 še posebej okrnjena,« so ob podelitvi priznanj sporočili iz Celjskega sejma. Izvršni direktor sejma Robert Otorepec je zlata sejemska priznanja izročil celjskemu podjetju ECE, mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter madžarskemu podjetju Magnus aircraft ZRT. Srebrno priznanje so prejeli Klima naprave Dolinar iz Ljubljane, GEN-I Sonce iz Krškega ter Pošta Slovenije, bronastega pa ljubljanski Woodstory, mariborski Preciz in madžarski Solvelectric technologies LTD. Posebna sejemska priznanja so letos podelili podjetjem HSE Invest, Talum tovarna aluminija in Stelkom, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Priznanja na MOS-u podeljuje tudi Mestna občina Celje. Za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov je nagradila podjetje MIK Celje za izdelek »SMART MIKrovent40«. Za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti je sejemsko priznanje dobilo podjetje WoodStory za »ročno poglobljen servirni pladenj iz orehovega lesa«, priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost podjetja pa je ostalo v Celju, dobil ga je ECE za »spletni portal Moj ECE«.

Sejemska priznanja je podelila tudi Mestna občina Celje. (Foto: MOC)


Že tradicionalno priznanja na MOS-u podeljuje tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Podelili so priznanja v dveh kategorijah. Prejemniki bronastega ceha so Klima naprave Dolinar iz Ljubljane, Kovinopasarstvo Rehar iz Petrovč in Lesna galanterija Gajšt Daniel z Zgornje Polskave. Posebna priznanja OZS so dobili Sekcija kovinarjev in Sekcija plastičarjev pri OZS, Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, Ulica obrti, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož, Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenska Bistrica ter Pro-bit programska oprema iz Slovenskih konjic. (AD)