maj 17, 2018

Konfekcija Marja v novih prostorih

V družinskem podjetju Konfekcija Marja v Selah so odprli nov poslovni objekt, vreden okoli 400 tisoč evrov. Podjetje, ki ima 18 zaposlenih, proizvede več kot tisoč kosov oblačil dnevno. Vse izdelke prodajo na slovenskem trgu, od tega polovico v lastni trgovini v Selah.

Iz majhne šiviljske delavnice je nastalo družinsko podjetje z 18 zaposlenimi. (Foto: Konfekcija Marja)

Iz majhne delavnice zrasel velik obrat
V družinskem podjetju Konfekcija MARJA iz Sel, v občini Podčetrtek, so odprli nov poslovni objekt s proizvodnjo, prodajalno in skladiščem. Podjetje se je od odprtja pred 25 leti nenehno širilo, zato so po besedah prokurista Matjaža Plevnika novi prostori zelo pomembna razvojna investicija in velik korak k nadgrajevanju njihovih izdelkov. "Moja starša Marjana in Vili sta iz majhne šiviljske delavnice na noge postavila družinsko podjetje, kjer nas danes dela 18 ljudi. Leta 1992 sta zbrala pogum, da stopita na svojo podjetniško pot in ustvarila podjetje, ki danes daje kruh ne le naši družini, ampak tudi družinam naših zaposlenih," je ob odprtju povedal Plevnik in dodal, da so se uspeli razvijati v tekstilni panogi, za katero vemo, da je prav konec minulega stoletja bila najbolj na udaru in da so se takrat zapirala skoraj vsa večja tekstilna podjetja. Z entuziazmom, voljo do dela in vedno novimi idejami tako po Plevnikovih besedah že četrt stoletja ustvarjajo in širijo svojo šiviljsko dejavnost.

Na voljo že 180 artiklov
Sprva so šivali žensko, otroško in moško spodnje perilo, pozneje pa so začeli šivati tudi druga oblačila, tako da danes nabor njihovih tekstilnih izdelkov zajema 180 različnih artiklov za vso družino. "Poleg mene in staršev našo poslovno zgodbo že več kot 10 let soustvarja še moja žena Suzana, ki je v podjetje prinesla nove modne in poslovne ideje. Vsekakor pa sta inspiracija za razvoj novih, otroških oblačil tudi najina otroka Matic in Julija in oblačila za otroke danes predstavljajo kar precejšen del naših izdelkov," pravi Plevnik in dodaja, da so zaradi vedno večjega števila različnih artiklov njihovi prostori postali pretesni, zato so se odločili postaviti nov poslovni objekt. Poleg trgovine in skladišča gotovih izdelkov kar polovico od 600 kvadratnih metrov uporabne površine predstavlja šivalnica z najsodobnejšimi šivalnimi stroji. V podjetju dnevno proizvedejo več kot tisoč kosov oblačil dnevno. Vse prodajo na slovenskem trgu, od tega polovico izdelkov v lastni trgovini v Selah, 30 % prodajo preko spleta, preostalih 20 % pa v ostalih trgovinah po Sloveniji. (SP)

Galerija slik