marec 22, 2022

Na celjskem sejmišču aprila najnovejši svetovni dosežki industrije

V družbi Celjski sejem se, potem, ko so pred dobrim tednom zaključili prvi letošnji pokoronski sejem - Agritech, že pripravljajo na drugi sejemski dogodek. Med 5. in 8. aprilom bo na celjskem sejmišču Mednarodni industrijski sejem. Področja orodjarstva, strojegradnje, industrijske plastike in avtomatizacije, robotike, varjenja, rezanja in naprednih tehnologij bo predstavljalo okoli 300 razstavljavcev.

Dogajanje na letošnjem sejmu MIS so na novinarski konferenci predstavili (od leve proti desni): vodja sejma Katja Goršek, direktor Razvojnega centra orodjarstva Slovenije Aleš Hančič, predsednik uredniškega odbora Dneva varilne tehnike Andrej Lešnjak in izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec. (Foto: Radio Štajerski val)

Mednarodni industrijski sejem (MIS) se na celjsko sejmišče vrača po treh letih. Gre za bienalni sejem, ki so ga v družbi Celjski sejem načrtovali lani, a so ga zaradi epidemije prestavili v letošnje leto. Po besedah izvršnega direktorja Roberta Otorepca je največji in najpomembnejši sejem teh dejavnosti v jugovzhodni Evropi.



Organizatorji obljubljajo, da bo po treh letih na industrijskem sejmu v Celju marsikaj videti, saj se razvoj kljub epidemiji ni ustavil. Vodja sejma Katja Goršek, o tehnično in logistično najbolj zahtevnem sejemskem projektu na celjskem sejmišču, pravi:



Novosti je veliko, pravi Gorškova in našteva med katerimi stroji in napravami se bodo lahko sprehodili obiskovalci:



Bogat bo tudi spremljajoči strokovni program. Vsak sejemski dan bo namenen posameznemu tematskemu sklopu. Obetajo se predavanja in izobraževanja, tudi okrogle mize s strokovnjaki na različnih industrijskih področjih. Gorškova razlaga:



Podrobnejši program sejma MIS, ki bo na celjskem sejmišču med 5. in 8. aprilom, najdete TUKAJ. (NS)