december 7, 2018

Na Dnevu podjetništva o podjetniških spodbudah

Razvojna agencija Sotla in MPI Vrelec sta včeraj v Rogaški Slatini organizirala Dan podjetništva, prvi dogodek v novem Poslovnem centru Vrelec, v katerem bodo že kmalu prvi najemniki. Od 1. decembra je Poslovni center Vrelec v upravljanju MPI Vrelec, objavljen pa je tudi že javni razpis za najem 29 poslovnih prostorov in kavarne v pritličju poslovnega objekta.

Dan podjetništva, prvi dogodek v novem Poslovnem centru Vrelec, v katerem bodo že kmalu prvi najemniki.

Dneva podjetništva, na katerem so spregovorili o razvojnih spodbudah, programih in podpornih storitvah za podjetnike, se je udeležil tudi generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj na MGRT Marko Drofenik, ki je poudaril, da se na direktoratu intenzivno ukvarjajo s programi in instrumenti za spodbujanje podjetništva v problemskih obmejnih regijah in regijah z visoko stopnjo brezposelnosti. Drofenik je izpostavil tri podporne instrumente s strani države, ki so jih podjetniki najbolje sprejeli:

V Javni agenciji SPIRIT pa podjetjem na njihovem portalu www.izvoznookno.si nudijo pomoč pri vstopu na nova tržišča ter jih seznanjajo z vso potrebno dokumentacijo, ki jo pri tem potrebujejo. Načinov in poti za vstop na tuje trge je seveda več, nekatere od način internacionalizacije je predstavila Ida Praček z Javne agencije Spirit.

Zelo dobrodošla podpora podjetnikom je tudi sistem SPOT, Slovenska poslovna točka, ki kot podporni sistem za podjetnike deluje že dobro leto. Ena od lokacij SPOT svetovanja je v sodelovanju z Razvojno agencijo Sotla podjetnikom na voljo tudi v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Vrelec v Rogaški Slatini. Bojana Žaberl, direktorica Razvojne agencije Sotla:

V okviru SPOT svetovanja podjetnikom svetujejo tako glede možnosti pridobivanja finančnih sredstev in povezovanja s potencialnimi poslovnimi partnerji, še posebej pa je SPOT točka v oporo podjetnikom, ki svojo pot šele začenjajo:

Osnovne informacije podjetniki najdete tudi na spletu, s klikom na sistem SPOT

V MPI Vrelec doslej ustvarili 200 novih delovnih mest
V Rogaški Slatini so kot prvi v Savinjski regiji že leta 2009 ustanovili mrežni podjetniški inkubator, v katerem je doslej našlo prostore 60 podjetnikov, ustvarili so 200 novih delovnih mest ter več kot 15 milijonov evrov prihodkov. Že pred  časom so se pokazale nove potrebe in od 1. decembra letos je v Rogaški Slatini nared nov, sodoben poslovni center s 30 enotami in možnostjo 60ih novih delovnih mest za nove podjetnike. Mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina:  

Zainteresirani podjetniki se za najem 29 pisarniških prostorov in kavarne lahko prijavijo na razpis, objavljen na spletni strani Mrežno podjetniškega inkubatorja Vrelec, pogoja pa sta med drugim, da so zavezanci za ddv in da je podjetje mlajše od petih let. Pogoji najema so po besedah direktorice Branke Aralica tudi v novem poslovnem centru ugodni:

Interes med podjetniki je velik, v drugi polovici decembra bodo vse zainteresirane povabili tudi na informativni razgovor, javni razpis pa velja do zasedbe vseh pisarniških prostorov.

Galerija slik