oktober 21, 2021

Na Jelenovem grebenu novi Proizvodno - turistični center

Družinsko podjetje Jelenov greben je včeraj v Olimju odprlo nov Proizvodno-turistični center – PTC. Z novo pridobitvijo želijo po besedah lastnika Boruta Ježovnika razbremeniti domačijo Jelenov greben ter prispevati k trajnostnemu razvoju kraja. Blizu 2,5 milijona evrov vreden center je prinesel tudi nova delovna mesta.

Lastnik Jelenovega grebena Borut Ježovnik s soprogo Asunto ter hčerama Karolino in Rebeko s partnerjema,. (Foto: Radio Štajerski val)

Gradnjo podaljšale stoletne vode
1.500 kvadratnih metrov velik Proizvodno-turistični center Jelenov greben – PTC, ki se nahaja 300 metrov nad olimskim samostanim, bo služil promociji, degustaciji in prodaji lokalnih izdelkov. Za skoraj 2 milijona evrov in pol vredno naložbo je 650 tisoč evrov prispeval Slovenski podjetniški sklad. Gradnja centra se je začela pred dvema letoma in pol, vendar se je zaradi stoletnih vod, ki so močno poškodovale objekt, odprtje nove pridobitve zamaknilo v letošnje leto, razlaga o zahtevnem poteku gradnje lastnik Borut Ježovnik:


Odprtje novega centra je Borut Ježovnik zaupal hčerama, Rebeki in Karolini s partnerjema. (Foto: Radio Štajerski val)

Na ogled celoten proces izdelave izdelkov
V novem centru lahko obiskovalci samostojno spoznajo celoten proces izdelave izdelkov pod blagovno znamko Jelenov greben: od surovine do končnega, zapakiranega izdelka. Na devetih postojankah jih čaka tabla z vsemi zanimivimi in pomembnimi informacijami ter zvočni način poslušanja besedila, razlaga Ježovnik in dodaja, da na njihovih policah poleg živilskih izdelkov najdemo tudi lasersko-gravirane izdelke in keramične izdelke iz gline.


Degustacijski prostor in trgovina lokalnih izdelkov. (Foto: Radio Štajerski val)

Že okoli 40 redno zaposlenih
Družba, ki je znana po gostišču, nočitvenih kapacitetih in ogledih jelenov, je v centru zaposlila 12 ljudi. Število redno zaposlenih na domačiji se je tako povečalo na približno 40, skupaj s študenti in pogodbenimi sodelavci pa je na njihovi plačilni listi že blizu 60 ljudi. V delo podjetja, ki tudi v koronačasih stabilno in uspešno posluje, je vpeta celotna družina, tudi žena in tri hčere s partnerji, razlaga Ježovnik:



Center je po arhitekturni zasnovi zanimiv preplet tradicije in modernega. (Foto: Radio Štajerski val)

Prihodnje leto v gradnjo 5* hotela
Odprtja centra se je udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, sicer Olimčan, ki je dejal, da je Ježovnik s svojim delom in naprednimi idejami pomembno zaznamoval razvoj turizma v Olimju. Jelenov greben v Olimju sicer obišče preko 140 tisoč turistov na leto, v 44 posteljah pa letno naštetejo 8 tisoč nočitev. Naslednje leto se bodo po napovedih Ježovnika lotili novega projekta - izgradnje 5-zvezdičnega butičnega hotela s 70 ležišči. Naložba je ocenjena med 6 in 7 milijonov evrov, uresničena bo v dveh letih. (SP)