oktober 10, 2021

Na srečanju kmetov tudi o položaju kmetijstva

Na Ponikvi pri Šentjurju bo danes 18. vseslovensko srečanje kmetov. Tokrat ga spremlja misel »Očetov blagoslov otrokom dom podpira«.

Kakšno je stanje v slovenskem kmetijstvu v teh težkih časih, ki jih zaznamuje covid-19? Preverili smo v tokratni kmetijski oddaji. (Fotografija je simbolična, foto: Štajerski val)

Ponikva je že tradicionalno kraj vsakoletnega srečanja slovenskih kmetov, saj je blaženi Anton Martin Slomšek zavetnik slovenskega kmetijstva. Tokrat bo srečanje zaradi epidemiološke situacije okrnjeno, manj bo udeležencev, tudi lokacija bo le ena. Ob 10. uri bo najprej maša, ki jo bo daroval daroval celjski škof dr. Maksimiljan Matjaž. Sledila bo akademija, na njej bo spregovoril agronom in nekdanji kmetijski minister prof. dr. Jože Osterc.

Kaj vse se še obeta na Ponikvi, kaj pomeni misel, ki spremlja letošnje srečanje ter v kakšnem položaju je slovensko kmetijstvo v časih koronakrize, je Andreja Kukovič podrobneje spregovorila s Tatjano Vrbošek iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.