december 3, 2021

Na Rogli danes že prvi smučarji

Na Rogli danes odpirajo zimsko sezono. Vreme je ugodno, pravijo, zato so zagnali prve žičniške naprave in uredili tekaške proge.

Po pohorskih strminah se že spuščajo prvi smučarji te sezone. (Foto: Unitur)

Danes svoje naprave zaganjajo številna smučišča, tudi na Rogli. Obratujejo štirisedežnica Planja, vlečnice Uniorček I. in II., Košuta ter Jasa. Prav tako so že urejene vse tekaške proge. Nočna smuka pa bo na voljo od 18. decembra. Ob tem direktorica Uniturja Barbara Soršak upa, da bo letošnja sezona manj turbolentna. Spomnimo, lani so bila smučišča velik del zime zaradi epidemije zaprta, prav tako namestitve, gostinski lokali so lahko nudili le prevzem. Število smučarjev se je lani na Rogli glede na minula leta prepolovilo. Soršakova pri tem pravi:

Sicer pa za smučanje na Rogli trenutno veljajo prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic - dnevna vozovnica za odrasle je 22 evrov, za otroke pa 11 evrov. Na vrhuncu sezone bosta njuni ceni 36 evrov oziroma 21,5 evra.

Tudi jesen boljša od lanske
Tudi letošnja jesen je bila bolj sproščena. Kot pravi Soršakova, so od začetka septembra do 20. novembra zabeležili 41.000 nočitev. Od tega je skoraj 30.000 nočitev v Termah Zreče in preostanek na Rogli. Tako primerja lansko in letošnjo jesensko sezono:

Ker so razmere trenutno še dokaj sproščene, Barbara Soršak verjame, da bo tudi zimska sezona boljša od lanske. (TMG)