januar 12, 2023

Na Rogli želijo več snega, a sezona je vseeno dobra

Na Rogli so kljub negotovim vremenskim razmeram zadovoljni z letošnjo zimsko sezono. Dobra smuka je trenutno zagotovljena na Planji, urejenih je tudi del tekaških prog. V času zimskih šolskih počitnic pričakujejo dobro zasedenost, največ bo domačih gostov. 

Na Rogli je trenutno do 40 centimetrov naravnega in tehničnega snega, obratujejo vse proge v sistemu Planja, prav tako je mogoče teči na smučeh. (Foto: Iztok Medja)

Do 40 centimetrov snega, obratujejo vse proge na Planji
Slovenska smučišča zaradi visokih temperatur pesti pomanjkanje snega, zato so ponekod ustavili nekatere žičniške naprave in znižali cene smučarskih vozovnic. Po navedbah predstavnice za odnose z javnostmi v skupini Unitur Tine Tinte Kovačič na Rogli obratuje sistem Planja, zaprta je proga Jurgovo, uredili pa so tudi del tekaških prog, in sicer za prosto tehniko, ter smučino za klasično tehniko, dolgo nekaj manj kot 4 kilometre:


Tinta Kovačič pravi, da si bodo v danih razmerah prizadevali zagotavljati najboljše možne pogoje za imske radosti. Če bodo nizke temperature dopuščale, bi utegnili na Rogli v prihodnjih tednih znova odpreti tudi progo Jurgovo.
Največ rezervacij je trenutno na Rogli za čas zimskih šolskih počitnic. (Foto: Iztok Medja)

Med šolskimi počitnicani dobra zasedenost
Na Rogli se je letošnja zimska sezona zaradi toplega vremena začela nekoliko kasneje kot lani in je glede na negotove vremenske razmere polna izzivov, kljub temu pa so z njo zadovoljni, pravi Tinta Kovačič. Hkrati dodaja, da Rogla skozi vse leto zanimiva doživetja ponuja tudi tistim, ki ne smučajo.

Glede nadaljevanja turstične sezone so na Rogli optimistični, saj si glede na rezervacije obetajo dober obisk. Po navedbah Tine Tinte Kovačič se gostje trenutno osredotočajo na rezervacije v času zimskih počitnic, ko bodo, kot kaže, dobro zasedeni. Približno 85 % kapacitet na Rogli je namreč trenutno že zasedenih. Glede na trend rezervacij v zadnjem hipu pa večino le-teh pričakujejo v naslednjih dneh in tednih. V času slovenskih zimskih počitnic bodo na Rogli pričakovano gostili največ slovenskih gostov, približno tri četrt jih bo, med tujci bo največ Madžarov in Hrvatov. (SP)
Veliko obiskovalcev na Roglo privabi edinstvena Pot med krošnjami Pohorje. (Foto: Iztok Medja)