april 5, 2022

Na Rogli to zimo smučalo 215.000 smučarjev

Po lanski skoraj mrtvi smučarski sezoni so na Rogli zaključili letošnjo zimsko sezono. Z njo so, kot pravijo, zadovoljni.

Letošnja sezona je bila po lanski, ko so smučišča pogosto samevala, zelo uspešna tudi na Rogli. (Foto: Štajerski val)

Minuli konec tedna so na Rogli zaključili letošnjo zimsko sezono. V njej so našteli 122 smučarskih dni in skoraj 215 tisoč smučarjev. O sezoni Tina Tinta Kovačič iz podjetja Unitur, ki upravlja s smučiščem na Rogli, pravi:

Pri tem dodaja, da so lani ob številnih strogih ukrepih in nenehnem zapiranju smučišč imeli le 77 smučarskih dni, prazne so bile namestitvene kapacitete. To zimo pa so na Rogli in v Termah Zreče zabeležili 91 tisoč nočitev, med njimi skoraj 30 odstotkov tujih, med njimi največ s Hrvaške in Madžarske. Ob tem pa se v Uniturju že ozirajo tudi na pomladne in poletne mesece. Tina Tinta Kovačič:

Pri tem pričakujejo, da bodo po posledicah ukrepov ob epidemiji občutili tudi posledice dogajanja v Ukrajini. A verjame, da se bodo tudi temu uspeli prilagoditi. Prav tako računajo na vrhunske športnike, ki se na Roglo pogosto odpravijo na intenzivne priprave. (TMG)