februar 21, 2020

Nov Lagerhof na Podplatu do konca maja

30. maja bo na Podplatu svoja vrata tudi uradno odprla nova trgovina s kmetijskimi stroji, priključki in opremo Lagerhof. Slab milijon evrov vredna naložba bo prinesla 3 ali 4 nova delovna mesta.

V novi trgovini bo približno deset redno zaposlenih. (Foto: Lagerhof)

Širitev zaradi povečane prodaje
Podjetje Lagerhof, ki se ukvarja s prodajo kmetijske mehanizacije, na Podplatu gradi nov poslovno-skladiščni objekt. "Na 12 tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču bomo zgradili tisoč kvadratov velik objekt, v katerem bodo trgovina, razstavni prostor, nekaj pisarn, skladišče in delavnica za servisiranje strojev, ki jih sami prodajamo,“ razlaga lastnik in direktor Nejc Šuc. Za lastno investicijo na novi lokaciji so se odločili, ker so obstoječi najemniški prostori v Mestinju zaradi povečanega obsega prodaje premajhni, pravi Šuc in dodaja, da se bodo v nove prostore uradno preselili v začetku maja, slavnostno otvoritev pa na Podplatu načrtujejo za 30. maj.

Naložba v nov poslovni objekt je po Šucevih besedah vredna nekaj manj kot milijon evrov. Prinesla bo tudi 3 ali 4 nova delovna mesta, s čimer bo na Podplatu približno deset redno zaposlenih in dva študenta. V podjetju Lagerhof sicer še naprej dajejo poudarek lastni blagovni znamk Hofman in korejskim traktorjem LS, za katere so lani postali uvoznik za Slovenijo. (SP)

Podobne vsebine:
Na Podplatu nov objekt Lagerhofa

Galerija slik