avgust 27, 2021

NOVA PROSTA DELOVNA MESTA V STEKLARNI ROGAŠKA

OBJAVA PROSTIH DELOVNIH MEST V Steklarni Rogaška razpisujejo več prostih delovnih mest za določen, nekatera delovna mesta pa tudi za nedoločen čas. Razpis je odprt do 2. septembra.

Zgrabi priložnost. Postani del ekipe Steklarne Rogaška.

Vsa aktualna prosta delovna mesta si lahko ogledate TUKAJ.
Novim sodelavcem nudijo tudi začetno usposabljanje in jim na tak način omogočijo priučitev za osnovna brusilniška dela in za delovna mesta steklopihalcev. Svoje znanje pa lahko v nadaljevanju nadgradijo ter tudi napredujejo. Iščejo tudi kontrolorje kakovosti, konstrukterje, orodjarje, strojnike, proizvodne delavce in skladiščnike.

 
Prav vsi izdelki so še vedno izdelani ročno, mojstrom steklarjem pa pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija.

Zgodba Robija, zaposlenega na delovnem mestu ORODJAR: 
»Zaključeno imam šolo za varnostnega tehnika. Ker sem bil veliko zdoma in delal na terenu, sem si zaželel službe bliže doma. Zasledil sem, da Steklarna Rogaška išče orodjarje. Ker sem predhodno zaključil šolanje za kovino-strugarja, sem videl priložnost. Prijavil sem se na razpis in bil izbran.
Glede na to, da v začetku dela nisem dobro poznal, sem bil najprej zadolžen za lažja dela, kot je postopek peskanja. Nato je sledilo spoznavanje in sestava orodij. Moje osnovno znanje varjenja je bila prednost, čeprav gre pri delu orodjarja za zelo natančno varjenje. Le-teh sposobnosti se pa s treniranjem in voljo da naučiti. Tim mi je bil tu vedno ob strani in so mi pomagali, dokler nisem bil suveren na svojem delovnem mestu.
Delo orodjarja je zelo raznoliko in ni nikoli monotono. Orodjarji delajo na dveh različnih oddelkih. Modeli so lahko iz lesa, sam pa delam na oddelku, kjer so modeli iz nerjavečega jekla (rostfrei) ali sive litine. V osnovi gre za poliranje modelov – kalupov, varjenje in njihovo popravilo. Iz kalupov na strojni ali ročni proizvodnji nastajajo surovi kristalni in stekleni izdelki. Zelo pomembna je natančnost modelov, da so izdelki, ki gredo naprej v obdelavo, brezhibni.
Velikokrat je potrebno zamenjati še vroče modele, zato smo še posebej pazljivi in moramo znati prenašati delo na vročini. Smo v pomoč proizvodnji, ki dela 24 ur na dan in se v timu dogovorimo ter porazdelimo dežurstva.«

Povezani sodelavci in možnost napredovanja
Delo orodjarja v Steklarni Rogaška je kot nalašč za kovino-strugarje, strojnike, ki si želijo dinamičnega dela. Manjši tim medsebojno povezanih ožjih sodelavcev je tudi zelo dobro okolje za mlade, ki želijo pridobiti znanje in delovati na področju natančnega varjenja in metaliziranja. Podjetje Steklarna Rogaška vse razpise delovnih mest tudi interno razpisuje ter s tem omogoča možnosti tudi drugačnih nadaljnjih poklicnih poti.

Kadrovske štipendije lahko pomagajo pri odločitvi za izobraževanje
Kadrovske štipendije se za program steklarski tehnik gibljejo med 240 do 310 evrov mesečno. Kadrovske štipendije za vajence pa med 200 in 270 evrov, pri čemer je vajenec v času usposabljanja (pol šolskega leta) pri delodajalcu dodatno upravičen tudi do vajeniške nagrade, ki v prvem letniku znaša 260 evrov, v drugem 320, v tretjem letniku pa 420 evrov mesečno. Štipendije se izplačujejo tudi med šolskimi počitnicami. Letos sta bila dva dijaka iz programa steklarski tehnik tudi zlata maturanta.

Povezana vsebina
Steklarna Rogaška znova zaposluje

Naročena objava