julij 6, 2021

Odprta pot za nadaljnji razvoj poslovne cone na jugu Žalca

Po treh letih se žalska Poslovna cona Južno od železnice lahko pohvali s sodobnejšo infrastrukturo. Žalska občina je namreč pred dnevi zaključila drugo fazo projekta ureditve, ki se je začela leta 2018.

Drugo fazo projekta, ki je sofinanciran z evropskim in državnim denarjem, so v Žalcu končali v treh letih. (Foto: Občina Žalec)

Namen projekta ureditve Poslovne cone Južno od železnice zasleduje cilj občine Žalec ne omogočiti boljše pogoje za poslovanje obstoječim podjetjem na tem območju, hkrati pa boljše možnosti za razvoj poslovne cone tudi v prihodnje. Ureditev je v drugi fazi prinesla izgradnjo treh novih cest, v skupni dolžini slabih 400 metrov, nove pločnike in kolesarsko stezo, vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo ter kanalizacijo za NN elektro razvod. Ta faza projekta je stala dobrih 645.000 evrov, pri čemer sta dobrih 550.000 evrov sofinancirala, v višini 75 odstotkov Evropski sklad za regionalni razvoj, v višini 25 odstotkov pa država. Občina Žalec je financirala izdelavo projektov, poskrbela za spremembo namembnosti zemljišč ter gradbena dovoljenja. Gradbena dela sta opravili podjetji VOC Celje in Tegar iz Velike Pirešice. (NS)


Poslovna cona Južno od železnice ima zdaj sodobno infrastrukturo. (Foto: Občina Žalec)