december 6, 2018

Peter Pišek je Podjetnik leta 2018

V naših krajih imamo odlične podjetnike. Po izboru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je Podjetnik leta avtoprevoznik Peter Pišek iz Lopate pri Celju. Prestižno priznanje je prejel na slovesnosti na Brdu pri Kranju, na kateri je bil skoraj ves vladni vrh s predsednikom vlade Marjanom Šarcem na čelu.

Celjan Peter Pišek je drugi z desne. (Foto:Večer)

V čem konkurenčna prednost?
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija že vrsto let podeljuje prestižna priznanja za poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. Peter Pišek je od leta 2006 lastnik in direktor podjetja Pišek & HSF Logistics. Podjetje je nastalo potem, ko se je Pišek kot samostojni podjetnik priključil nizozemskemu mednarodnemu logističnemu podjetju. Poleg klasičnih prevozov blaga opravljajo tudi specialne prevoze. Imajo 50 vozil, ki so opremljena z najsodobnejšo tehnologijo. Konkurenčna prednost podjetja so prav tako hlajeni skladiščni prostori na Nizozemskem in v Nemčiji ter letos zgrajeni logistični center na Lopati pri Celju.

In komu še priznanja?
Obrtnica leta 2018 je postala Mojca Trnovec, ki vodi Gostilno Mihovec v Zgornjih Pirničah. Naziv najstarejši obrtnik leta 2018 je pripadel samostojnemu podjetniku Franciju Ažmanu, podelili pa so tudi diplome 38 novim mojstrom. Na podelitvi je zbrane nagovoril predsednik zbornice Branko Meh, ki je znova izpostavil pomen malega gospodarstva. Upa, da ga bo prepoznala tudi celotna država. (BF)

Galerija slik