januar 29, 2021

Po katastrofalnem letu v Celjskem sejmu še ne obupujejo

Minulo leto je bilo zaradi epidemije koronavirusa za družbo Celjski sejem najslabše leto v zgodovini. Zaradi omejitvenih ukrepov, ki so veljali, so izpeljali zgolj en sejem v celotni sejemski sezoni, in pred natanko letom dni. A izvršni direktor Robert Otorepec pravi, da še niso obupali in kljub trenutni situaciji snujejo sejemske načrte.

Celjsko sejmišče je razstavljavce in obiskovalce nazadnje gostilo pred natanko letom dni. (Foto: Radio Štajerski val)

V lanskem letu so v družbi Celjski sejem izpeljali le januarski sejem Agritech, nato je nastopila epidemija koronavirusa, ki je v septembru tik pred zdajci odnesla še 53. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti oziroma so ga preselili na splet. Leto 2020 so tako zaključili s približno 75-odstotnim izpadom prihodkov v primerjavi z letom poprej. Tudi izguba bo precejšnja, preko pol milijona evrov, vendar pa končne številke še niso znane. Kako pa izvršni direktor Robert Otorepec ocenjuje pomoč države preko protikoronskih zakonov?



Glede sorazmernosti državne pomoči, v različnih gopodarskih panogah, skozi oči organizatorjev dogodkov in prireditev kot je Celjski sejem, pa pravi:



V novo leto so v družbi Celjski sejem vstopili negotovi, trenutno so vsi njihovi zaposleni še na čakanju na delo doma, pa vendar Otorepec pravi:



»Če ne planiraš in ne pripravljaš nečesa, potem zagotovo tega ne bo. Če pa planiraš in pripravljaš, pa imaš možnost, da se zgodi,« zaključi Otorepec in dodaja, da v Celjskem sejmu ne obupujejo in upajo, da jim bo kakšnega izmed sejmov vendarle uspelo izpeljati. (NS)