maj 21, 2021

Počivalšek o gospodarskih izzivih z župani in podjetniki Kozjanskega

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na delovnem obisku Kozjanskega obiskal občine Kozje, Bistrica ob Sotli in Podčetrtek. Na gradu Podsreda se je udeležil obeležitve 40-letnice Kozjanskega parka, v Bistrici ob Sotli se je seznanil s poslovnimi izzivi občine in podjetja AS system, v Podčetrtku pa je podpisal pogodbo za izgradnjo nove čistilne naprave.

Minister za gospodartvo Zdravko Počivalšek in minister za okolje in prostor Andrej Vizjak z direktorico Kozjasnkega parka Mojco Kunst in župani Kozjanskega na gradu Podsreda ob 40-letnici Kozjanskega regijskega parka. (Foto: Ministrstvo za gospodarstvo)

Park deluje v dobro gostov in lokalnih prebivalcev
Podpredsednik vlade in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je obisk Kozajnskega začel na gradu Podsreda, kjer se je skupaj z ministrom za okolje in prostor Andrejem Vizjakom udeležil slovesnosti ob 40-letnici Kozjanskega regijskega parka. Zatem si je ogledal Čečkovo domačijo s kolekcijskim sadovnjakom. V parku se uspešno povezujejo z lokalnim okoljem, saj združujejo varovanje narave, ohranjajnje tradicije in razvoj gospodarske dejavnosti, ki je usmerjena v turizem, je delo parka pohvalil Počivalšek.



Park se razvija in izkorišča svoje potenciale v dobro gostov in lokalnih prebivalcev, je ob obisku Čerškove domačije ocenil Počivalšek.

Navdušen nad investicijo podjetja AS system
Počivalšek se je v nadaljevanju sestal z županom občine Bistrica ob Sotli Franjom Debelakom, kasneje pa tudi s predstavniki Območne Obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah in prisluhnil njihovi viziji razvoja ter izzivom, ki jim jih lahko država pomaga premostiti. Še posebej je minister izrazil zadovoljstvo nad naložbo podjetja AS system d.o.o. v nekdanje prostore Gorenja, kjer so ljudje dobili nove službe.


Minister pozdravlja naložbo podjetja AS system d.o.o. v nekdanje prostore Gorenja, kjer so odprli nova delovna mesta. (Foto: Ministrstvo za gospodarstvo)

Čistilna naprava za lepše življenje ljudi in boljši razvoj turizma
Ob obisku Kozjanskega je Počivalšek z županom Podčetrtka Petrom Misjo podpisal pogodbo o sofinanciranju izgradnje čistilne naprave, ki jo bodo v Podčetrtku zgradili z državnim sofinanciranjem. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo za naložbo v čistilno napravo prispevalo 1,85 milijona evrov v skladu z Zakonom o financiranju občin, saj je naložba pomembna za nadaljnji razvoj občine Podčetrtek, je ocenil Počivalšek.


Ob obisku Podčetrtka je Počivalšek poudaril, da bo čistilna naprava v tem okolju izboljšala življenjske pogoje prebivalcev in pogoje za gospodarski razvoj regije s turistično dejavnostjo. (Foto: Radio Štajertski val)

Minister si je ogledal še prostore podjetja TGL Pristava pri Mestinju ter se seznanil z načrti podjetja in odpiranjem delovnih mest v prihodnje. Ob koncu je obiskal še Jelenov Greben v Olimju, kjer imajo nov proizvodno-turistični center. (SP)