november 4, 2019

Podjetnik, ki namesto kave raje pije čaj

Katja in Davor sta tokratno drugo jutranjo kavo spila s podjetnikom. Se tudi največji posli sklepajo ob kavi oz. v gostilni? »Največ poslov se začne sklepati v pisarni, konča pa v gostilni ob dobri večerji in dobri kapljici vina,« pravi Aleš Seidl, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah.

Podjetnik Aleš Seidl je Katji in Davorju delal družbo ob Drugi jutranji kavi. Sam je sicer raje spil čaj. Pridružila se je še sekretarka zbornice Alenka Ratej.

Aleš Seidl pravi, da je že v najstniških letih vedel, da bo nekoč podjetnik. Danes je solastnik in direktor družinskega podjetja As System, od leta 2017 pa je tudi na čelu Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah. Zanjo je letošnje leto posebej slovesno, saj praznuje 40-letnico. Osrednja slovesnost Od znancev do prijateljev bo 16. novembra v Podčetrtku, so pa jubilej tudi dobrodelno obarvali, z akcijo Lokalni podjetniki za lokalne otroke. O obletnici, podjetništvu, pa tudi zetu Stanetu iz ansambla Petka je Aleš Seidl to jutro spregovoril s Katjo in Davorjem.