marec 18, 2022

Podjetnika leta 2021 Metka in Tomaž Marovt s Stranic

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je sinoči na Brdu pri Kranju podelila priznanja najboljšim obrtnikom in podjetnikom zadnjih dveh let. Priznanje in naziv Podjetnik leta 2021 je šel v naše kraje.

Podjetnika leta 2021 sta Metka in Tomaž Marovt iz podjetja Marovt s Stranic. (Foto: Marovt)

Metka in Tomaž Marovt, ki na Stranicah v občini Zreče vodita podjetje Marovt, sta dobila priznanje Podjetnik leta 2021, ki ga podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. "Priznanje je rezultat večletnega ekipnega dela, vsak od sodelavcev prispeva pomemben del k naši uspešnosti. V čast nam je, da so nas prepoznali v množici podjetnikov. Priznanje je zagotovo obveza, da bomo tudi v prihodnje trdno delali," o priznanju pravi Metka Marovt. Sicer pa so v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije v obrazložiti zapisali, da je podjetje Marovt eno najbolj naprednih, digitaliziranih in avtomatiziranih proizvodenj kovanja v Evropi, hkrati pa ga odlikuje 50-letna tradicija. Podjetje, ki zaposluje okoli 200 ljudi, se sicer ukvarja z izdelavo in obdelavo odkovkov ter izdelavo stružnih delov za najprestižnejše vodilne znamke v - predvsem nemški - avtomobilski industriji, sodelujejo pa tudi z letalsko, navtično in obrambno industrijo ter medicino.

Sicer pa so sinoči podelili tudi naziv obrtnik leta 2021, prejel ga je Jože Krmelj iz Škofje Loke, ki vodi Kovačijo Krmelj. Podjetnik leta 2020 je postal Marijan Hertiš iz Maribora s podjetjem Seltron. Naziva obrtnik leta 2020 pa se je razveselil Matjaž Oven z Dobrove, ki se ukvarja s kovinostrugarsko obrtjo. Na sinočnji podelitvi priznanj je bilo ob tem slišati števina opozorila, da se po zdravstveni krizi malo gospodarstvo sooča že z novimi težavami in izzivi, ki jih prinašata energetska kriza in vojna v Ukrajini.

Mi smo se pogovarjali z Metko in Tomažem Marovtom. Prisluhnite jima v spodnjem pogovoru. (TMG)