oktober 17, 2021

Pomagajte izbrati inovativnega mladega kmeta ali kmetico leta

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije bi skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine že trinajstič podelila naziv "Inovativni mladi kmet ali kmetica". Del končne ocene bo dalo tudi spletno glasovanje. Svoj glas lahko oddate le še danes.

Kdo bo dobil naziv inovativni kmet ali kmetica leta 2021, bo znano 22. oktobra. (Foto: Pixabay)

V finalu izbora je 11 kandidatov – tistih mladih kmetov in kmetic, ki so prepričali s svojimi idejami v kmetijstvu, gozdarstvu ali ribištvu. Ocenila jih bo komisija, pomemben delež h končnemu rezultatu pa bo dalo tudi spletno glasovanje.

Med finalisti sta tudi kandidata iz Savinjske regije. Številko 2 nosi Simon Čretnik iz Pernovega pri Žalcu. Njegov hlev je prvi na svetu z inovativnimi tlemi, ki posnemajo lastnosti pašnika. Z njim se je pogovarjal Silvester Javornik:

Pod đštevilko 9 pa na glasovnici najdete Katjo Sinkovič z Buč pri Kozjem. Njena inovacija je zamrznjen jogurt, njo pa je pred naš mikrofon povabila Katja Žolgar:

Kdo so še ostali finalisti natečaja »Inovativni mladi kmet ali kmetica 2021 izveste TUKAJ, kjer je vsak od finalistov predstavljen tudi v videu, prav tako pa lahko – le še na današnjo nedeljo – na tej povezavi oddate tudi svoj glas za tistega, ki si po vašem mnenju najbolj zasluži ta laskavi naziv. (AD)