maj 25, 2020

Poslovna cona Vrbje v Žalcu se širi

Konec lanskega leta je žalska občina začela projekt širitve poslovno-turistične cone Vrbje, ki bo omogočila hitrejši razvoj gospodarstva na tem območju in širše v občini. Projekt je vreden dober milijon evrov in pol, sofinancirata ga Evropski sklad za regionalni razvoj in država.

V prihodnjih letih bo območje okoli ribnika Vrbje dobilo povsem drugačno podobo. (Foto: Radio Štajerski val)

Projekt pomemben tudi za vzpostavitev Hopslandije
Širitev poslovno-turistične cone Vrbje poteka v več fazah. Vodja Urada za gospodarske javne službe Občine Žalec Aleksander Žolnir razlaga:

In kaj so doslej že postorili? Žolnir pravi:

Trenutno izvajalec del ureja obstoječe ceste še na južnem in zahodnem delu. Do konca leta bo tako na novo zgrajenih ali obnovljenih dobrih 800 metrov cest, novi bodo javna razsvetljava, avtobusno postajališče in parkirišče, obnovljeni bodo tudi komunalni vodi. Projekt je pomemben ne le za poslovno cono, pač pa tudi za načrtovano vzpostavitev vodnega parka Hopslandija, ki ga namerava žalska občina s partnerji na območju Vrbja zgraditi v prihodnjih letih. Žalski župan Janko Kos:



V kratkem bodo na območju ribnika Vrbje, v neposredni bližini poslovne cone, slovesno odprli novo parkirišče za avtodome.

Kos verjame, da bi leta 2023 lahko sprejeli prve kopalce. Spomnimo, projekt Hopslandije namerava žalska občina uresničiti v javno-zasebnem partnerstvu. Kos pravi, da je pismo o nameri z zasebnim investitorjem podpisano, a da to še ni zagotovilo za izvedbo projekta. (NS)