januar 25, 2023

Praznik šmarskih obrtnikov in podjetnikov

Šmarska Območna obrtno - podjetniška zbornica podelila jubilejna priznanja

Šmarski obrtniki in obrtnice, podjetniki in podjetnice so se minulo soboto po nekajletnem koronskem premoru srečali na tradicionalnem druženju Od znancev do prijateljev, v Podčetrtku. Tokrat je bilo še posebej veselo in prisrčno, saj so se na svojem tradicionalnem druženju zbrali spet po treh letih.

Na dogodku šmarske obrtno - podjetniške zbornice Od znancev do prijateljev v Podčetrtku podelili jubilejna priznanja (foto: Damjan Regoršek)

Da so takšna druženja še kako potrebna, dokazuje tudi izjemna udeležba, saj se je tokrat zbralo več kot 330 obrtnikov in podjetnikov. Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja jubilantom, za okrogle obletnice delovanja v obrti in podjetništvu v zadnjih treh letih, podelili pa so tudi nekaj priznaj podjetjem z dolgoletno družinsko tradicijo, kar si zasluži posebno priznanje saj se ob prenosu podjetja na naslednjo generacijo običajno pojavi kar nekaj nepričakovanih izzivov, zaradi katerih se nekatere zgodbe tudi končajo.

Nosilci družinske obrti in podjetništva s podpredsednico Milanko Levstik in predsednikom OOZS Šmarje pri Jelšah Alešem Seidlom. (foto: Damjan Regoršek)

In prav družinske obrtniške in poslovne zgodbe so za razvoj nekega okolja, kot poudarja predsednik Območne obrtno - podjetniške zbornice Aleš Seidl, zelo pomembne: »Podjetniki Obsotelja in Kozjanskega pomembno prispevamo k razvoju našega območja ter posameznih krajev in občin. Ponosni smo, da imamo med našimi podjetji lanskoletno Zlato gazelo in Podjetnika leta 2020, na podelitvi pa smo lahko videli tudi, da imamo kar nekaj uspešnih družinskih zgodb, ki jim je uspelo obrt prenesti z generacije na generacijo. Želeli bi si še, da bi nam tudi država večkrat in pozorneje prisluhnila.«

Zlato jubilejno priznanje za 45 let dejavnosti tudi za Zlato gazelo 2022, podjetje Pišek – Vitli Krpan, prevzel ga je direktor Franc Pišek. (foto: Damjan Regoršek)

Pomen uspešne obrtniške in podjetniške tradicije za lokalno gospodarstvo in zagotovljanje delovnih mest v domačem kraju sta v svojem nagovoru izpostavila tudi poslanec v državnem zboru Anton Šturbej in župan občine Podčetrtek Peter Misja.
In kdor dobro dela, naj se tudi dobro zabava, so si rekli obrtniki in obrtnice, ki so se ob Slovenskih zvokih tudi zavrteli.

Po podelitvi je sledilo druženje ob odlični kulinariki in izbranih vinih, z ansamblom Slovenski zvoki. (foto: Damjan Regoršek)

Čestitke vsem jubilantom za leta 2020, 2021 in 2022, prav vsem pa uspešno delo še naprej.

Galerija slik

Datoteke

MINUTA ZA PODJETNOST.mp3