junij 27, 2022

Preverite, kakšen je Jagrov hotel na Murterju

Ta vikend je na otoku Murter po nekajletnem zaprtju sprejel prve goste nekdaj sloviti hotel Colentum. Za prenovo je poskrbel lastnik Franc Jager, ki ga pri nas najbolj poznamo kot ustanovitelja mreže trgovin Jager.

Minuli vikend so prenovljeni hotel Colentum na Murterju obiskali družinski člani Franca Jagra in povabljeni gostje, že čez nekaj dni pa bodo njegova vrata odprta tudi za vse ostale goste. (Foto: Štajerski val)

Colentum Resort Murter je na idealni točki, tik pod njim se namreč razprostira znamenita Slanica Beach, ki je že leta priljubljena plaža tako za mlade družine kot za zrelejše goste. Prenovljena terasa hotela ponuja čudovit pogled na zaliv in hkrati nudi sezonski zunanji bazen. Hotel nudi različne družinske sobe, vsaka od njih ima svoj balkon, nekaj sob pa je prirejenih tudi za sprejem gostov s hišnimi ljubljenčki. Hotel je v celoti klimatiziran, sobe vsebujejo pisalno mizo, sef, veliko televizijo z ravnim zaslonom in lično urejeno kopalnico. V nadstropju zunanje terase je prostorna jedilnica, ki bo gostom ponujala samopostrežne obroke. 

Vidno zadovoljen je bil ob prvem vikendu, ki je testno sprejel njegovo razširjeno družino in nekatere povabljene goste, tudi lastnik Franc Jager, ki je za naš radio na vprašanje, kako to, da je iz trgovca postal hotelir, povedal takole:

Colentum Resort Murter že sprejema rezervacije, prve goste bo sprejel 1. julija. V tem času pričakujejo bolj družine in zasebne goste, na jesen si obetajo skupine, med njimi med prvimi, že 10. septembra, tudi karavano Štajerskega vala. Pa vendar ima Franc Jager še kar nekaj načrtov glede hotelskega kompleksa na Murterju. Že proti koncu leta naj bi tam spet brneli stroji:



Pa zatem? Morda lahko pričakujemo verigo hotelov Jager?

Franc Jager ni skrival zadovoljstva ob prvih obiskih in pohvalah, sploh pa je bil vesel tudi družinskega srečanja ...



Povejmo še, da boste že konec poletja lahko o življenjski in poslovni zgodbi Franca Jagra prebrali tudi v biografiji, ki jo pripravlja Petra Škarja. (AK)