november 2, 2022

Štajerski Pubeci s povezovanjem do večje prodaje

Štajerski vinarji že osmo leto sodelujejo pod skupno blagovno znamko PUBEC. Povezovanje prinaša spodbudne rezultate, saj beležijo za okoli 40 odstotkov večjo prodajo mladih vin. Nov vinski letnik bodo v času martinovanj predstavili v Mariboru, Celju in Ljubljani.

Letos je v projekt Pubec vključenih 18 štajerskih vinarjev. (Foto: Mediaspeed)

Povečali prepoznavnost Štajerske kot vinorodnega okoliša
Čas martinovanj je, ko smo dočakali tudi mlado vino Pubec, ki ga že osmo leto pod skupno blagovno znamko oglašujejo štajerski vinarji. „Osem let je doba, ki organizatorje in vinarje razveseljuje in smo zelo ponosni, saj ostajamo unikom povezovanja, ki dokazuje, da lahko združeni dosežemo več. Kar dokazuje tudi dejstvo, da vinarji, od kar poteka projekt, prodajo 40% mladega vina več," pravi o osmi sezoni Borut Cvetko, organizator in pobudnik projekta Pubec. Vinarji, povezani v projekt Pubec, po njegovih besedah beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa mlado vino Pubec, tudi zaradi odmevnosti, pogosteje naročijo v gostinskih lokalih, kupijo v trgovinah ter umestijo med poslovna darila. Dogodek je po v osmih letih projekta postal pomemben del družbenega dogajanja in povezuje Festival Stare trte ter Martinovanje v strnjeno dogajanje, posvečeno Stari trti, vinu in kulinariki, še pravi Cvetko.
Borut Cvetko, pobudnik projekta Pubec, ocenjuje, da projekt »Pubec« ni omejen le na promocijo mladih vin, ampak predstavlja tudi vzvod in orodje za večjo prepoznavnost vseh štajerskih vin in vinarjev na domačem trgu in v tujini. (Foto. Mediaspeed)

Kdo so PUBECI 2022?
Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti in tudi manjše, družinske vinogradnike. Kljub negotovim časom je po navedbah Cvetka v projekt letos vključen en vinar več kot lani, torej skupaj 18 štajerskih vinogradnikov. Pubeci 2022 so Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc, Vina Jaunik, Vino Krajnc, Vino Leber, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber. Štajerski vinarji so skupaj pridelali okoli 50 tisoč litrov mladega vina. 

Predstavljajo se v Mariboru, Celju in Ljubljani
Projekt Pubec obeležuje osem let uspešnega povezovanja štajerskih vinarjev s sedmim salonom štajerskih mladih vin na butični lokaciji pod arkadami mariborskega gradu, kjer se bo 4. novembra s svojimi mladimi vini predstavilo 18 štajerskih vinarjev. 5. novembra bomo lahko Pubece okusili v v Citycentru Celje. 8. novembra bo Martinovanje s Pubeci v Europarku v Mariboru, 17. in 18. novembra jih lahko obiščete na Slovenskem festivalu vin v Cankarjevem domu v Ljubljani, 18. novembra pa se bodo Pubeci predstavili še v Aleji – Nakupovalnem središču Šiška v Ljubljani. Več o projektu Pubec in o tem, kakšno vino lahko pridobi naziv Pubec, je Borut Cvetko povedal v pogovoru s Snežano Prebil. Prisluhnite jima na spodnji povezavi. (SP)
Aljaž Leber in Neža Jarc, obraza letošnjega Pubeca. (Foto: Mediaspeed)

Datoteke

Borut Cvetko o Pubecih