avgust 7, 2018

Rogla z boljšim julijskim obiskom kot lani

Na Rogli so zadovolji s poletnim obiskom. V zreškem Uniturju so postregli s podatkom, da so letošnjega julija  v primerjavi z lanskim zabeležili 4 odstotke več nočitev. Zadovoljni so tudi z dnevnimi gosti, ki se v vročih dneh na Roglo zatekajo po osvežitev.

Lovrenška jezera so že vrsto let med najbolj obiskanimi kotički na Rogli. Ste jih to poletje že obiskali? (Foto: Unitur)

Med tujci največ Hrvatov, Italijanov in Nemcev
Rogla je znana po prijetni klimi. Temperature na 1517 metrih nadmorske višine tudi v času vročinskega vala v dolini nikoli bistveno ne presežejo 20 stopinj Celzija. Tako so obeti za avgustovski obisk prav tako dobri. A v zreškem turističnem podjetju Unitur se zavedajo, da ugodna klima ni dovolj. Vsako leto nadgrajujejo ponudbo, ki temelji na doživetjih. To poletje so uredili otroški zip-line, najmlajši obiskovalci se radi potepajo po Škratovi učni poti in se zabavajo v Pohorski vasici, ob tem pa direktorica Uniturja Barbara Soršak izpostavlja še novost na Mašin Žagi. "V Jezernikovem parku lahko otroci iščejo Jerine zlatnike, se igrajo z mlinčki in uživajo na svežem gorskem zraku," še pravi Soršakova in dodaja, da ponudbo prilagajajo strukturi gostov. Med poletnimi obiskovalci Rogle je največ družin z otroki. Približno 60 odstotkov je domačih, med tujci pa prevladujejo Hrvati, Italijani in Nemci, pogosto pri njih dopustujejo tudi Poljaki, Bosanci in Srbi. Sicer pa v poletnih mesecih na Roglo prihaja na priprave veliko vrhunskih športnikov in športnih ekip. Ti imajo dobre klimatske in infrastrukturne pogoje za treninge. Pa tudi za bivanje. Slednji bodo kmalu še boljši. Ta mesec bo Unitur začel prenavljati hotel Rogla. (BF)