marec 3, 2021

Romuni oropali 72-letnega Šentjurčana

Včeraj dopoldne so trije Romuni pod pretvezo, da zbirajo prostovoljne prispevke, oropali 72-letnega občana z območja Šentjurja. Dogodek se je zgodil pred eno od trgovin, pod pretvezo, da gre za zbiranje denarja za pomoč gluhonemim.

Previdni bodite, pred kom odpirate denarnico. (Foto: Štajerski val)

»Mladoletni državljan Romunije je na parkirišču trgovine pod pretvezo, da je gluhonem in da zbira prispevke za gluhoneme, ustavil 72-letnega občana in prosil za denar. Občan se je v dobri veri, da je fant res gluhonem in da želi z zbranimi prispevki pomagati ostalim gluhonemim, odločil, da bo
daroval. Ko je v obrazec, ki mu ga je mladoletnik ponudil v podpis, vpisal znesek in iz denarnice vzel denar za prispevek, ga je mladoletnik grobo odrinil in mu iz denarnice vzel še ostalo gotovino. Občan se je uprl in mladoletniku uspel iz rok iztrgati enega od ukradenih bankovcev, takrat pa
sta se mladoletniku pridružila še dva in z zamahovanjem proti občanu omogočila, da je mladoletnik z ukradenim denarjem zbežal v vozilo, prav tako sta do vozila stekla tudi sama,« dogajanje opisujejo v Policijski upravi Celje.

Mimo sta pripeljala policista
Naključje je naneslo, da sta bila v bližini policista, tako so nepridiprave uspeli ujeti. »Beg s kraja dejanja sta zaznala šentjurska policista, ki sta se tisti trenutek pripeljala mimo. V sodelovanju z drugo šentjursko patruljo jim je uspelo storilce kmalu po dejanju ustaviti in jim odvzeti prostost. Vse tri smo pridržali,« še pojasnjujejo v celjski policijski upravi in dodajajo, da so priprti Romuni stari 16, 19 in 37 let ter da so najverjetneje goljufali tudi drugod po državi. Policisti občane opozarjajo, naj bodo previdni in naj ne nasedajo prevarantom, ki pod različnimi pretvezami na parkiriščih trgovin in ostalih ustanov ter po mestnih ulicah zbirajo denar. (AD)