junij 21, 2022

V sporu šmarske občine in Damjana Gobca zmagala občina

Celjsko okrožno sodišče je v skoraj deset let dolgi pravdi med Občino Šmarje pri Jelšah in Golf klubom Jelšingrad razsodilo v korist občine. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Bo pravde glede zemljišč v okolici Jelšingrada konec že jeseni? (Foto: Štajerski val)

Pred dobrim mesecem smo poročali, da je po skoraj desetih letih korak bližje koncu sodni spor med Občino Šmarje pri Jelšah in Golf klubom Jelšingrad, ki ga je vodil Damjan Gobec. Spomnimo, spor se je začel, ko je občina leta 2013 Damjanu Gobcu, ki je bil predsednik golf kluba, odpovedala pogodbo za najem zemljišč v okolici dvorca Jelšingrad, saj ni plačeval najemnine. Gobec je od občine zahteval 1,65 milijona evrov, saj da je toliko denarja vložil v golf igrišče. A že istega leta naj Gobec zemljišča ne bi več vzdrževal. Danes je odvetnik Občine Šmarje pri Jelšah Marjan Feguš prejel pisno sodbo celjskega okrožnega sodišča. Kaj pravi?

Prav tako sodba narekuje, da mora Golf klub poravnati skoraj 19 tisoč evrov pravdnih stroškov. A kot poudarja Feguš, sodba še ni pravnomočna. Odprt je še 30-dnevni pritožbeni rok, pri čemer razlaga:

Če pritožb ne bo, bi lahko dokončno odločitev sodišča prinesla že jesen. Če pa bo prišlo do pritožbe, bo po Feguševih besedah primer prevzelo celjsko višje sodišče. Nato, razlaga, obstajajo trije scenarijil. Višje sodišče lahko pritožbo zavrne kot neutemeljeno, lahko spremeni odločitev sodišča ali pa zadevo vrne v ponovno obravnavo. Če bi se zgodilo slednje, bi lahko trajanje primera podaljšalo celo za nekaj let.

Poklicali smo tudi Damjana Gobca. Kot nam je povedal, odločitve sodišča še ni prejel, zato da je ne more komentirati. (TMG)