december 8, 2022

Slatinčan Ivan Cajzek je podjetnik leta 2022

Ivan Cajzek, lastnik in direktor podjetja Gic Gradnje iz Rogaške Slatine, je podjetnik leta 2022. Nagrado podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, izročila mu jo je na slovesnosti na Brdu pri Kranju.

Ivan Cajzek (na sredini) ob obrtniku leta 2022 Leonom Kranjcem (desno) in predsednikom OZS Blažem Cvarom. (Foto: FB Gic Gradnje)

Komisija je Ivana Cajzeka za podjetnika leta izbrala med štirimi nominiranci, v obrazložitvi pa so v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije zapisali: »Ivan Cajzek je direktor in lastnik družinskega podjetja GIC GRADNJE, ki v gradbeni dejavnosti uspešno posluje že več kot 32 let. V tem obdobju so uspešno dokončali več kot tisoč projektov. Gradijo poslovne, gospodarske, industrijske in turistične objekte, izvajajo sanacije in adaptacije ter obnavljajo kulturno dediščino. Poleg tega gradijo in vzdržujejo infrastrukturo ter izvajajo inženirske storitve.

Podjetje GIC GRADNJE je sicer del skupine GIC, znotraj katere je deset podjetij z dejavnostmi gradbene operative, betonarn, kamnolomov, specialnih del v gradbeništvu, nepremičnin, proizvodnjo gradbenega materiala in trgovine. Vsa podjetja s skupaj 150 redno zaposlenimi sodelavci so v Sloveniji, eno pa na Hrvaškem.

Konkurenčno prednost podjetja GIC GRADNJE predstavljajo fleksibilnost in prilagodljivost zahtevam kupcev in naročnikov, lastni viri in visoko usposobljeni lastni kadri. Timsko delo in prenos znanja na sodelavce sta namreč poleg skrbnega pristopa, kakovostne izvedbe in dolgoletnih izkušenj osnova za uspešno realizacijo najzahtevnejših projektov.

Ivan Cajzek je strast do gradbeništva uspešno razširil tudi na družinske člane. Skupaj se zavzemajo za uspešno delovanje podjetja. Vse od ustanovitve v podjetjih posebno pozornost posvečajo sodelavcem, inovativnosti, ekologiji in okolju ter na ta način »ustvarjajo novo gradbeno kulturo.« So eno redkih podjetij z več ISO standardi s področja kakovosti poslovanja, varovanja okolja ter varstva in zdravja pri delu, vzdržujejo pa tudi druge certifikate doseganja kakovosti proizvodnje in poslovanja.«

»Držati moramo skupaj, se povezovati, kar je tudi slogan zbornice,« je ob prejemu priznanja dejal Cajzek.

Na Štajerskem valu smo Ivana Cajzeka na daljšem intervjuju gostili leta 2019, prisluhnete mu lahko TUKAJ.

Na današnji slovesnosti so razglasili tudi obrtnika leta 2022. To je postal Leon Kranjc iz Logatca. Nagradili so tudi najstarejšo obrtnico leta, 76-letno frizerka Margit Grah iz Prekmurja. (AD)