januar 12, 2021

Slatinski Hotel Slovenija v stečaju, kako naprej?

Hotel Slovenija v središču Rogaške Slatine se je znašel v stečaju. Stečajni upravitelj pravi, da bo 20 zaposlenih prejelo nadomestila, ki jim ob izgubi dela pripadajo. Verjame, da bo hotel kmalu dobil nove lastnike in morda že spomladi spet odprl vrata.

Ocenjevanje vrednosti hotela še poteka, a stečajni upravitelj verjame, da bo spomladi spet zaživel. (Foto: Štajerski val)

Hotel Slovenija v središču Rogaške Slatine je lani proti koncu leta dokončno zaprl svoja vrata. Pred tem je imel hotel družbe RG hotel nastanitve že nekaj časa težave. Tako so zaposleni novembra podali predlog za stečaj. Ta se je, kot je za naš radio potrdil stečajni upravitelj Valter Stepan, začel 17. decembra. Dan kasneje so se sestali z zaposlenimi v hotelu:

Ocenjevanja še potekajo
Trenutno poteka ocenjevanje vrednosti hotela. Pri tem pravi:

Na začetku je bilo namreč ključno, da prevzamejo objekt in uredijo vse potrebno z zaposlenimi, pravi Stepan. Ti bodo, kot dodaja, zdaj torej lahko uveljavljali nadomestilo na zavodu za zaposlovanje. Čim prej pa želijo uveljaviti tudi pravice iz jamstvenega sklada, kar pripada tistim, ki delo izgubijo, ker gre podjetje v stečaj:

Pričakuje, da bi to izplačilo lahko dobili že sredi februarja.

O prodaji še prezgodaj govoriti
Ker še zbirajo prijave terjatev vseh upnikov in ker ocenjevanje še poteka, je še prezgodaj govoriti o prodaji hotela, pravi Valter Stepan. A dodaja:

Nekaj težav sicer povzroča, to, da so v hotelu zaradi finančne stiske zunanji delavci in izvajalci nekaj opreme razprodali že pred stečajem:

A zanimanje za najem je, dodaja. Morda bi hotel lahko ponovno zaživel že maja ali junija. K temu bo po Stepanovem mnenju veliko doprinesla lokacija hotela ob promenadi slatinskega zdraviliškega parka. (TMG)