oktober 21, 2021

VPOGLED: O predstavitvi Slovenije na razstavi Expo

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Slovenija se s svojim paviljonom in programom v Dubaju predstavlja kot zelena in pametna destinacija v osrčju Evrope. (Foto: SPIRIT Slovenija)

Slovenija od začetka meseca nastopa na največji svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju, ki je največji dogodek po pandemiji. Na Expu se s svojimi dosežki predstavlja več kot 190 držav, ob njih pa še številne mednarodne organizacije, podjetja in druge institucije. Naša država svetovno javnost nagovorja z zgodbami, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva. S kakšnim paviljonom in programom se predstavlja Slovenija, kakšni so prvi odzivi obiskovalcev ter kakšno je zanimanje za udeležbo v Dubaju s strani slovenskega gospodarstva in regij, smo povprašali vodjo organizacije projekta, programa in komunikacij na Expu 2020 Anušo Gaši iz SPIRIT Slovenija. Prisluhnite ji v pogovoru s Snežano Prebil.